Delege sayısında Romney açık ara önde

Delege sayısında Romney açık ara önde

Ön seçimler sonunda bugüne kadar aday adayları içinde en fazla delege elde eden Romney oldu. Romney kazandığı 4 eyaletteki ön seçim sonunda 123 delegeye sahip olurken Santorum ancak 72 de kaldı. Santorum’un Romney’e oran ile delegesindeki sayının az olmasına asıl neden ise ön seçimini kazandığı Missouri’deki yarışın sonunda herhangi bir delege oyunu alamamış olmak. Bu eyaletteki delegeleri Mart ayının üçüncü haftasında yapılacak olan partiye kayıtlı kişilerin katılacağı seçim sonunda kimin kazanacağı ortaya çıkacak.  
Newt Gingrich’in delege sayısı 32 iken 3 eyalette ikincilik elde eden Paul ise 19 delege kazanmış durumda.
Bugüne kadar önseçimlerde kullanılan oylar sonunda Romney rakiplerine göre açık ara önde. 9 eyaletteki ön seçimler sonunda Romney 1 milyon 183 bin 384 oy alır iken Santorum 569 bin 830, Gingrich 836 bin 885 ve Paul ise ancak 337 bin 787 seçmenden destek alabildi.
Romney seçmenlerden olduğu gibi partinin ağır toplarının da desteğini almış görünüyor. Parti’nin önde gelen isimlerinde bugüne kadar Romney’e desteğini açıklayanların sayısı 100 kişi. Santorum yalnızca 3 önemli partili tarafından desteklenir iken Gingrich 12 Paul ise 4 siyasinin desteğini elde etmiş görünüyor.
SOSYAL İLETİŞİM AĞINI ROMNEY İYİ KULLANIYOR
ABD’deki 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde Başkan Barack Obama’nın seçimi kazanmasında büyük öneme sahip olduğu ileri sürülen internet faktörünü bugün en iyi Romney’in kullandığı görülüyor. Cumhuriyetçi başkan aday adayları için en büyük sosyal paylaşım ağı olan facebook’dan Romney’i beğendiğini söyleyenlerin sayısı 1 milyon 485 bin kişiyi geçmiş durumda. Gençlerden özellikle destek gören Ron Paul’i facebook üzerinde destekleyenlerin sayısı 868 bin kişi. Gingrich’in facebook taraftarı 284 bin 487 kişi iken Santorum da 147 bin 747 kişinin beğenisini elde etmiş durumda.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.