Davutoğlu: Amerika’da Türklerin Etkisi Artıyor

Davutoğlu: Amerika’da Türklerin Etkisi Artıyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD’deki en büyük Türk çatı kuruluşu Türki Amerikan Birliği’nin onuruna verdiği resepsiyona katıldı. Davutoğlu, buradaki konuşmasında Amerika sathına yayılmış sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları çalışmalara dikkat çekerek, “Amerikan toplumunda Türklerin etkisinin gittikçe artıyor olması büyük memnuniyet verici.” dedi.

ABD’deki en büyük Türk çatı kuruluşu Türki Amerikan Birliği’nin (TAA) onuruna verdiği geniş katılımlı resepsiyonda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Amerikan toplumunda Türkiye’nin, Türklerin etkisinin gittikçe artıyor olması büyük memnuniyet verici.” dedi. Bakan Davutoğlu, “Hemen hemen bütün Amerika sathına yayılmış sivil toplum kuruluşlarımızın yaptıkları çalışmalar, festivaller, faaliyetler, temaslar ve açtıkları okullar bizim için büyük bir güç kaynağıdır. Bütün bu faaliyetlere emekleri geçen bütün vatandaşlarımızı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

TAA Başkanı Dr. Faruk Taban ve ekibine ABD Kongresi yakınlarındaki yeni merkezlerinden dolayı tebrik ve teşekkürlerini ileten Davutoğlu, şöyle devam etti: “Bize şunu göstermiş oldular: Biz azla yetinmiyoruz. Washington’un en güzel yerinde, en güzel binalarından birinde, en güzel, en kaliteli bir şekilde tefriş edilmiş, her zaman gururla gösterebileceğimiz bir mekân olmuş.”

Washington’daki Türk kuruluşlarının artmasının ‘çok önem’ taşıdığını belirten Davutoğlu, TAA bünyesinde ‘Rethink’ adlı düşünce kuruluşu oluşumunun gerçekleşmiş olmasından da ‘büyük memnuniyet’ duyduğunu ifade etti. Washington ziyaretinde gerek ABD Kongresi’nde, gerek düşünce kuruluşlarında birçok faaliyete katıldığını hatırlatan Bakan Davutoğlu, “Ama bütün bu faaliyetler arasında en anlamlı ve en güzel faalyetlerden biri, bu akşam vatandaşlarımızla TAA’in bu güzel binasında bir araya gelmek oldu. Bizi en çok mutlu eden, sevindiren bütün çatı kuruluşların da burada olması.” dedi. Davutoğlu, resepsiyon vesilesiyle Türki Amerikan Birliği (TAA), Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (FTAA) gibi önde gelen Türk sivil toplum çatı kuruluşlarının ve federasyonlarının temsilcileriyle ortak bir toplantı yaptı. Bu kuruluşların organizasyonlarıyla Amerika’dan Türkiye’ye misafirler getirilmesiyle ‘büyük onur’ duyduklarını söylerken, “Hangi eyalette ve nerde olursak olalım fark etmez. Bizim sizden bir ricamız, tek bir talebimiz var: Birlik ve beraberlik.” şeklinde konuştu. Son yıllarda hükümet olarak vizelerin kaldırılma prensibini benimsediklerini hatırlatan Davutoğlu, “Şunu fark ettik ki Türk insanı, önündeki engeller kalktığında küçük küçük nehir kollarının birleşerek büyük bir okyanus haline dönmesi gibi dünyanın her yerine doğru hareket ediyorlar. Hareket ettikleri yerde bir heyecan, bir yeni ufuk oluşturuyorlar. Biz böyle bir ufkun güzel bir mekânını birlikte açıyoruz.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.