Cumhuriyetçilerin başkanlık yarışında sürpriz; Santorum adaylıktan çekildi

Cumhuriyetçilerin başkanlık yarışında sürpriz; Santorum adaylıktan çekildi

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkanlık aday adaylığı yarışından çekildiğini açıklayan Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum, önseçim çalışmalarını sonlandırdı. Bugüne kadar yapılan önseçimlerde Massachusetts eski valisi Mitt Romney’den sonra en fazla seçim ve delge kazanan Santorum’un yarıştan çekilmesi sürpriz olarak değerlendirildi.

Henüz çekilmesine dair detaylı bilgi vermeyen Santorum’un bugün yapacağı basın toplantısı ile başkanlık adaylığından çekilme gerekçesini dile getirmesi bekleniyor. Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Başkan Barack Obama’ya Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayı olabilmek için yarışın Donald Trump, Michele Bachmann, Rick Perry, Herman Cain, Jon Huntsman, Tim Pawlenty den sonra şimdi de Santorum önseçim yarışından çekilen isim oldu.

Santorum, bugüne kadar yapılan önseçimler sonunda 280 den fazla delege kazanmasına rağmen seçim kampanyasına gerekli maddi desteği elde etmekte yetersiz kaldı. Bugüne kadar Santorum Super PAC destekçileri de dahil olmak üzere seçim kampanyası için ancak 21 milyon dolar toparlayabildi. Buna karşın diğer başkan aday adaylarından Romney 106, Newt Gingrich 37 ve Ron Paul 38 milyon dolarlık seçim kampanyalarına destek sağlayabildi.

Santorum’un yarıştan çekilme nedenleri arasında hem maddi sıkıntı hem de kendi memeleketi olan Pennsylvania’daki bu ayın sonunda yapılacak olan önseçim yoklamalarında Romney’e yenileceğinin göstermesinin etkili olduğu düşünülüyor.   
Cumhuriyetçi Parti’nin resmi başkan adayı olabilmek için yarışan başkan aday adayları partinin bin 144 salt delege çoğunluğunu elde etmeleri gerekiyor. Romney’in bugüne kadar 661, Santorum’un 285, Gingrich’in 136 ve Paul’un ise 51 delege oyu var.

HABERİN DEVAMI GELECEK

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.