Cumhuriyetçi’lerden bir başkan aday adayı daha

Cumhuriyetçi’lerden bir başkan aday adayı daha

Cumhuriyetçi Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için bir kişi daha aday adaylığını açıkladı.

Cumhuriyetçi Parti’nin Pennsylvania eski Senatörü Rick Santorum (57), başkanlık yarışında olduğunu açıkladı. Daha önce de başkanlık yarışına katılmış olan Santorum, muhafazakar kişiliği ile ön plana çıkıyor. 2012 yılında mensubu olduğu partiden başkan aday adaylığını açıklayan Santorum, yarışı Massachusetts eski Valisi Mitt Romney’e karşın kaybetmişti. Ancak Santorum 2012 yarışında 11 eyalette önseçimi kazanması dikkat çekmişti.

Santorum ile Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adaylığını açıklayanların sayısı da 6’ya yükseldi. Muhafazakar partiden başkan aday adaylığını açıklaması beklenen hala çok sayıda isim mevcut. Bunların başında eski George W. Bush’un kardeşi ve eski Florida Valisi Jeb Bush, New Jersey Valisi Chris Christie, Wisconsin Valisi Scott Walker, Texas eski Valisi Rick Perry, New York eski Valisi George Pataki ve Senatör Lindsey Graham isimleri dikkat çekiyor.

DEMOKRATLAR’DA ÜÇÜNCÜ ADAY ADAYI YOLDA

Demokrat Parti’den şimdiye kadar iki kişi  başkanlık yolunda aday adaylığını açıkladı. İlk olarak eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton başkanlık yarışında var olduğunu duyurmuştu. Sosyalist politikaları ile dikkat çeken Vermont Senatörü Bernie Sanders, daha önce aday adaylığını açıklayarak Clinton’a karşı rakip olduğunu duyurmuştu. Maryland eski Valisi Martin O’Malley’in de başkan aday adaylığını bu hafta açıklaması bekleniyor.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.