Cumhuriyetçiler’de ibre Cruz’a yöneliyor

Cumhuriyetçiler’de ibre Cruz’a yöneliyor

Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçim yarışında ibre başkan aday adayı Teksas Senatörü Ted Cruz’a yönelmeye başladı.

Bu yıl Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerine hazırlanan Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçim yarışı tüm hızı ile devam ediyor. Muhafazakar parti içinde başakn aday adayı enflasyonu bir yana Donald Trump vakası Cumhuriyetçileri düşündürüyor.

Partinin geleceği adına Trump karanlık tablo çizerken, muhafazakarlar içinde çözülmeye neden olabilecek sorunun nasıl çözüleceği de merak konusu. Trump’ın son haftalarda anketlere göre en büyük rakibi Ted Cruz görnüyor. Ted Cruz’a bugün önemli bir destek geldi. Bugüne kadar başkan aday adayları yarışında emekli doktor Ben Carson’u destekleyen süper PAC’in Başkanı Sam Pimm, Teksas Senatörü Cruz’u bundan sonra destekleyeceğini açıkladı.

Carson’ın 2016 Komitesi’nden geçen sonbahar da ayrılan Pimm, bugüne kadar hangi başkan aday adayına destek vereceği konusunda sessiz kalmıştı. Bugün bu sessizliğini bozan Pimm, Teksas Senatörü’nü partinin başkan adaylığı yarışında desteklediğini bildirdi.

Pimm, Cruz’un seçim kampanyasında resmi bir görev almayacağını da açıkladı. Ancak farklı kaynaklar Pimm’in Cruz’a New Hampshire eyaleti önseçimi için yardım etmek istediği lakin Senatör’ün seçim kampanyasında bir değişikliğe gitmediği ifade edildi.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.