Cumhuriyetçiler’de hala Trump açık ara önde

Cumhuriyetçiler’de hala Trump açık ara önde

Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçim yarışında başkan aday adaylarından ünlü işadamı Donald Trump, rakiplerine göre açık ara önde görünüyor.

Muhafazakar parti içindeki başkan adaylığı yarışında anketlere göre Trump’ın liderliği devam ediyor. Quinnipiac Üniversitesi tarafından bugün açıklanan kamuoyu yoklamasına göre Trump, ABD genelinde muhafazakar seçmenin yüzde 39’unun desteğini aldığı görüldü.

Trump’ın en yakın rakibi görünümünde olan başkan aday adaylarından Florida Senatörü Marco Rubio yer alıyor. Rubio’ya muhafazakar seçmenin verdiği destek oranı yüzde 19. Rubio’nun hemen arkasından üçüncü sırada ise Teksas Senatörü Ted Cruz geliyor yüzde 18 ile.  

Cumhuriyetçi Parti’deki diğer üç başkan aday adayının yüzde durumları ise şöyle; Ohio Valisi John Kasich yüzde 6, Florida eski valisi Jeb Bush ile emekli doktor Ben Carson yüzde 4 olarak sıralanıyor.

Muhafazakar seçmen, Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçiminde Demokratlar karşısında kazanma şansı en yüksek başkan adayı olarak Trump’ı görüyor. 10-15 Şubat tarihleri arasında yapılan ankette Cumhuriyetçi seçmenin yüzde 77’si Trump’ın Kasım ayında kazanma şansının diğer başkan aday adaylarından daha yüksek olduğu görüşünde.

Muhafazakarlar, Demokratlara karşı Rubio’nun yüzde 61, Ted Cruz’un ise yüzde 60 oranında kazanacağı görüşünde.

Anket, muhafazakar parti seçmeninin yüzde 9’unun henüz kime oy vereceği konusunda karar veremediğini de açıkladı. Anket, 602 Cumhuriyetçi seçmen ile telefon ile görüşülerek hazırlandı. Yanılma payının ise artı, eksi yüzde 4 olduğu bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.