Cumhuriyetçiler’de bir başkan aday adayı daha yarıştan çekildi

Cumhuriyetçiler’de bir başkan aday adayı daha yarıştan çekildi

Gelecek yıl yapılacak olan başkanlık seçimleri için yarışan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından birisi daha seçim kampanyasına son verdiğini açıkladı.

2016 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan New York eski valisi George Pataki, seçim kampanyasını bitirdiğini söyledi. Anketlerde muhafazakar parti içindeki yarışı kazanmasına ihtimal verilmeyen Pataki’nin yarıştan çekilmesi ile birlikte Cumhuriyetçilerde başkanlık için yarışan aday sayısı  12 düştü.

Gelecek Kasım ayının ilk haftasında yapılacak olan başkanlık seçimleri için hem Demokrat Parti’nin hem de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayları Şubat ayında başlayacak olan önseçimlere girecek.

Pataki, önseçimlere yaklaşık 5 hafta kala yarıştan çekilmesini, “Bu gece (Salı) Beyaz Saray için başlamış olduğum seçim kampanyamı bitirdiğimi açıklıyorum. Bizleri bir araya getirecek doğru bir insanı başkan olarak seçeceğimize güvenim tam’’ dedi.

Muhafazakar parti için Donald Trump’ın doğru başkan adayı olmayacağını belirten Patarki, ‘‘Trump’ın bildiği bir şey yok, 21 yüzyılda bizim başkan adayımız olamaz’’ dedi.

Pataki’nin yarıştan çekilmesine neden olarak seçim kampanyasına yeterli bağış toplayamaması ileri sürüldü. Geçen Mayıs ayında başkanlık için adaylığını açıklayan Pataki, anketlerde seçmenden  yüzde 1 oranında destek aldığı görülüyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.