Cumhuriyetçiler Senato’da çoğunluğu kazanacaklarına inanıyor

Cumhuriyetçiler Senato’da çoğunluğu kazanacaklarına inanıyor

Cumhuriyetçi Senatörler, önümüzdeki yılki seçimlerde Senato’daki çoğunluğu Demokratların elinden alacaklarına inanıyor.

Yakın zamanda yapılan anketlere göre Cumhuriyetçi adaylar Alaska, Arkansas ve Kentucky gibi eyaletlerde önde görülüyor. NBC News ile Wall Street Journal’ın ortaklaşa yaptırdığı ankette ise ülkede Başkan Barack Obama’yı başarılı bulanların sayısının başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana en düşük sevide olduğu ortaya çıktı. Analistler anketlerdeki bu sonuçların sebebini Obama’ın belirsiz IŞİD politikasına ve beklentileri karşılamayan istihdam rakamlarına bağlıyor.

Söz konusu gelişmelerden dolayı çok sayıda Cumhuriyetçi iki yıl öncesine göre kendisine daha çok güveniyor. Öte yandan New York Times’ın Cumhuriyetçilerin Senato’da çoğunluğu ele geçirme ihtimallerinin yüzde 61 olarak göstermesinin Demokratları daha da endişelendirdiği ifade ediliyor.

Cumhuriyetçi Senatör, John Cornyn Senato’da çoğunluğu Demokratlardan alabilecekleri konusunda çok umutlu olduğunu dile getirdi. Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid ile ABD Başkan Obama’nın başarısız olduğunu belirten ve Amerikan halkının bunları gördüğünü ifade eden Cornyn, “Cumhuriyetçiler’in çok daha fazla oy alacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.