Cumhuriyetçiler Rice’ın ifadesinin alınmasını istiyor

Cumhuriyetçiler Rice’ın ifadesinin alınmasını istiyor

Cumhuriyetçi Parti’de öne çıkan bir grup isim, Birleşmiş Milletler Amerika Elçisi Susan Rice’ın geçtiğimiz 11 Eylül’de Libya’nın Amerika Büyükelçiliği’ne yapılan saldırı ile ilgili ifade vermesini istedi. Daha önce de ismi Dışişleri Bakanlığı için geçen Susan Rice’ın bu mevkiye getirilmesine şiddetle karşı çıkan Cumhuriyetçi iki senatör Bingazi saldırılarının peşini bırakmayacaklarını açıklamıştı.

Senato’nun etkili Cumhuriyetçi isimlerinde John McCain ve Lindsey Graham pazar günü yaptıkları açıklamada daha önce sözünü ettikleri konudan vazgeçmeyeceklerini bir kez daha belirtti. İki senatör Senato’nun onayının alınması gereken Dışişleri Bakanlığı gibi bir pozisyona Susan Rice’ın atanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Senato’daki Silahlı Hizmetler komitesindeki en rütbeli Cumhuriyetçi olan John McCain CBS kanalında yayınlanan Face the Nation isimli programda yaptığı açıklamada “Açıklaması gereken çok şey var. Kendisinin neden bizim açıklamalarımızı inkar etmediğini merak ediyorum.” yorumunda bulundu.  

Obama geçtiğimiz perşembe günü, seçiminden sonra ilk olarak gerçekleştirdiği basın toplantısında Cumhuriyetçileri uyarmış ve eğer konuyla ilgili bir problemleri varsa Rice yerine kendisinin ‘arkasından gelmelerini’ önermişti.

Bir başka Cumhuriyetçi isim Senato İstihbarat Komitesi başkan yardımcısı Saxby Chambliss ise “Rice, araştırmalar boyunca, açıktan ya da kapalı kapılar ardında ifadesini vermek zorunda kalacak.” dedi.

Cumhuriyetçiler Rice’ın saldırıdan 5 gün sonra günlük televizyon şovlarına katılarak düzenlenen saldırının planlı bir terörist saldırıdan ziyade İslamiyet karşıtı filme gösterilen bir tepki olduğunu söylemesini eleştiriyor.

Öte yandan Senato Silahlı Hizmetler komitesi başkanı demokrat Carl Levin yaptığı açıklamada Susan Rice’a yöneltilen eleştirilerin ‘34 yıllık siyaset hayatında şahit olduğu en adaletsiz eleştiriler’ olduğunu söyledi. Levin, “Susan Rice, istihbarat çevresinden kendisine iletilen gizli olmayan bilgileri halkla paylaştı. Mesele Susan Rice’ı CIA eski başkanı David Petraeus ve Ulusal İstihbarat Başkanı James Clapper’ın kullandığı bilgileri kullanmak suçundan mahkum edip etmeyeceğimiz.” yorumunu yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.