Cumhuriyetçiler Obamacare’i kaldırmak için oylamaya gidecek

Cumhuriyetçiler Obamacare’i kaldırmak için oylamaya gidecek

Cumhuriyetçiler, geçen yıl uzun ve sert tartışmaların ardından yürürlüğe giren Sağlık Reformu ya da kamuoyunda bilinen adıyla ‘Obamacare’ yasasını kaldırmak için  Senato’da oylamaya gidecek. Ancak Cumhuriyetçiler bu oylamayı ara seçimler sonunda Senato’da çoğunluğu ele geçirebilirlerse hayata gerçekleştirebilecek.

Cumhuriyetçi Partili Senatör Rob Portman (Ohio), partililerin Anayasa’yı ihlal ettiğini düşündüğü Obamacare uygulamasını yürürlükten kaldırabilmek için yeniden oylamaya gitmek istediklerini söyledi. Sağlık harcamalarının azaltılması gerektiğini belirten Portman, ‘‘Bu uygulama ile sigortalar daha da pahalı hale geldi. İnsanların sahip oldukları sağlık sigotalarını kaybetmemeleri gerektiğine inanıyoruz.’’ dedi.

Cumhuriyetçiler dar gelirlileri yakından ilgilendiren sağlık reformu paketindeki ‘Hesaplı Bakım Yasası’nı kaldırmak için özel bir çaba sarfediyor. Milyonlarca Amerikalıyı yakından ilgilendiren Hesaplı Bakım Yasası, sağlık güvencesi olmayan kimselere sigortayı zorunlu kılıyor. Hem işverene hem de işçiye zorunluluk getiren bu yasa yerine daha işlevsel bir kanun ile yer değiştirmesi gerektiğini savunan Portman, ‘‘Biz bu uygulamanın yanlış olduğu kanatindeyiz. Ancak biz mevcut sağlık sigorta sisteminin de geliştirilmesi gerektiğini savunuyoruz.’’ dedi.

Cumhuriyetçilerin kasım ayındaki ara seçimler sonunda Kongre’nin Senato ve Temsilciler Meclisi’nde üstünlüğü ele geçirmesi durumunda Başkan Barack Obama’nın imza projesi olan sağlık reformunu kaldırmak için çabalayacağı muhakak. Ancak sağlık reformunu uygulamadan kaldırmaya yönelik Kongre’nin çıkacağı bir yasa tasarısını Beyaz Saray’ın onaylaması ise mümkün görünmüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.