Cumhuriyetçiler, Obama davasına bakan avukatı kovdu

Cumhuriyetçiler, Obama davasına bakan avukatı kovdu

Cumhuriyetçilerin, Başkan Barack Obama’ya karşı açmış olduğu davaya bakan avukatın işine son verildi.

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler, sağlık reformu kapsamında olan ‘Hesaplı Bakım Yasası’nın iptali için Başkan Obama’yı mahkemeye vermişti. Davaya bakan avukatlar arasında anayasa uzmanı Jonathan Turley de bulunuyordu. Aynı zamanda George Washington Üniversitesi öğretim üyesi de olan Turley, kendi blogunda yaptığı açıklmada davadan alındığını yazdı. Güçler ayrılığı ilkesine inandığı ve Obama’nın bunu ihlal ettiğini düşündüğü için davayı üstlendiğini belirten Turley, “Tek taraflı, kontrolsüz icra eylem hazırlayanlara karşı anayasal sistemimize büyük tehdit oluşturmakta. Bu durum güçler ayrılığı sorunlarının temel ayrımını çözmek için Kongre’nin yasama görevini icrasında geri plana atılmasıdır. Bu anlamda sağlık kanunu ancak anayasal kanunlar çerçevesinde ele alınabilir.’’ dedi.

2008 başkanlık seçimlerinde Obama lehinde oy kullandığını ve kendisini liberal olarak tarif eden Turley, sağlık reformunu desteklediğini ancak Obama’nın yetkisini aşmasına da karşı olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetçiler, Başkan Obama’yı, Hesaplı Bakım Yasası ve sağlık reformunda işçi yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde gösterilen çifte standart nedeniyle dava etmişti.

Demokrat Partililer, Başkan’ı dava eden Cumhuriyetçileri eleştirmiş, bunun halkın vergisinden avukatlık bürosuna her saat başı 500 dolar ödeme anlamına geldiği yolunda rahatsızlıklarını dile getirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.