Cumhuriyetçiler de Marco Rubio yükselişini sürdürüyor

Cumhuriyetçiler de Marco Rubio yükselişini sürdürüyor

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan aday adaylığı yarışında Florida Senatörü Marco Rubio, yükselişini sürdürüyor.

Rubio, Iowa önseçimlerinde beklentilerin üzerinde başarı elde etmişti. Başkan aday adaylarından Donald Trump’ın yalnızca bir puan gerisinde oy alan Rubio’nun başarısını siyasi uzmanlar seçimin ”iki galibinden birisi” şeklinde değerlendirmişti. 

Rubio, Iowa seçimlerini üçüncü olarak tamamladı ancak yüzde 16’larda oy alacağı beklentilerine karşı yüzde 23’ün üzerinde sandıktan destek çıktı. Bu başarısı Kongre’de rüzgarları Rubio lehine estirmeye başladı. Dün Kongre’de 5 Cumhuriyetçi seçilmiş Marco Rubio’yu başkanlık seçimlerinde desteklediklerini açıkladı.

Rubio için destek açıklayan Pennsylvania Senatörü Pat Toomey, Arizona Milletvekili Matt Salmon, Pennsylvania Milletvekili Glenn Thompson, Arkansas milletvekilleri olan Steve Womack ile Rick Crawford oldu.  

Rubio’nun parti içinde giderek güç kazanan başkan aday adaylığına partinin Georgia Milletvekili Lynn Westmoreland’ın da çok yakında destek açıklayacağı öngörülüyor.

Geçen Salı günü de South Carolina Senatörü Tim Scott, Rubio’ya destek açıklamıştı. Senatör Scott’ın desteğinin Rubio için önseçimlerde kritik öneme sahip olduğu yorumları yapılıyor.

Ayrıca başkanlık yarışından çekilen Rick Santorum da kendisini destekleyenlerden oylarını Rubio için kullanmasını istemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.