Cumhuriyetçiler de bir başkan aday adayı daha yarıştan çekildi

Cumhuriyetçiler de bir başkan aday adayı daha yarıştan çekildi

Cumhuriyetçi Parti’nin (GOP) başkan aday adaylarından bir isim daha yarıştan çekildiğini açıkladı.

Louisiana Valisi Bobby Jindal, başkanlık seçim yarışını sonlandırdığını duyurdu. Jindal’in çekilmesi ile birlikte GOP içinde yarışan başkan aday adayı sayısı da 14’e düştü.

Yarıştan çekildiğini, “Anlamam gereken benim için bu işin (başkanlık adaylığının) henüz vakti olmadığı’’ şeklinde açıklama getiren Jindal, geçen Haziran ayında seçim için start vermişti.

Fox News televizyon kanalına konuşan Jindal, ‘‘Buraya gelip konuşma nedenim yarıştan çekildiğimi açıklamak için’’ dedi.

Louisiana eyaletinin 2008 yılından bu zaman valiliğini yapan Jindal, kamuoyu yoklamalarında genelde yüzde 2 veya daha altında destek aldığı görülüyordu.

BAŞKA ADAY ADAYLARI DA YAKINDA YARIŞTAN ÇEKİLEBİLİR

GOP’daki beklenti yakın tarihte bazı başkan aday adaylarının daha yarıştan  çekilmesi yolunda. Yarıştan çekilmesi beklenen isimlerin başında New York eski valisi George Pataki, Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum, Virginia eyaleti eski valisi Jil Gilmore, South Carolina Senatörü Lindsey Graham isimleri ilk akla gelenler.

Jindal ile birlikte bugüne kadar GOP başkan aday adaylığından çekilenlerin sayısı 3’e yükseldi. Daha önce Teksas eski valisi Rick Perry ile Wisconsin Valisi Scott Walker olmuştu.

ABD başkanlık seçimleri önümüzdeki yılın Kasım ayında yapılacak. Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayları arasında geçmesi beklenen yarışta kimlerin olacağı her iki partinin de Ağustos sonu Eylül başında yapacağı kongrelerin sonunda resmiyet kazanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.