Cumhuriyetçi vekiller Trump ile ilk defa buluştu

Cumhuriyetçi vekiller Trump ile ilk defa buluştu

Kongre’nin Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi milletvekilleri, partilerinin fiili başkan adayı Donald Trump ile ilk kez biraraya geldi.

Partinin çatı kuruluşu olan Cumhuriyetçi Ulusal Komitesi (RNC) tarafından organize edilen ve genel merkezde gerçekleşen toplantı ile 200’den fazla milletvekili Trump’la buluştu.  RNC Genel Başkanı Reince Preibus tarafından organize edilen toplantıya Trump’ın kızı Ivanka Trump da katıldı.

Toplantının başkan adaylığını önseçimde kazanan Trump’ın seçim kampanyasında dile getirdiği aşırı söylemlerinden vazgeçmesi ve partinin genel prensiplerine uyması için yapıldığı ileri sürüldü. Görüşmede dile getirilen görüşler ile Cleveland şehrinde iki hafta sonra yapılacak kurultay öncesi başkan adayına uyarı verildiği düşünülüyor.  

CNBC televizyonu yorumcularından Larry Kudlow, toplantıya neredeyse tüm Cumhuriyetçi milletvekillerinin katıldığını dile getirdi. Toplantıda Trump, partide birlik sözü verdi ve vergi reformundan silah edinme hakkının korunmasına, sağlık sigorta reformunu (Obamacare) kaldırmaya kadar ajandasındaki bir dizi projeyi anlattı.

Bu sabah gerçekleştirilen toplantıda Trump, Hillary Clinton’ın yargılanmasına gerek görmeyen Federal Soruşturma Ofisi’nin (FBI) kararının da siyasi olduğunu savundu. Trump, Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı Clinton’ın eşi eski başkan Bill Clinton’ın Adalet Bakanı ile FBI açıklamasından birkaç gün önce özel görüştüğünü hatırlatarak, “Verilen karar, çok kötü bir karar” diye eleştiride bulundu.   

Trump, Mayıs ve Haziran aylarında Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Başkanı Paul Ryan ile kamuoyu önünde tartışmış nihayetinde Meclis Başkanı’nın geri adım atması ile olay bertaraf edilmişti.

Vekiller ile Trump’ın buluşmasını örgütleyen RNC’nin, parti içinde büyük rahatsızlığa neden olan emlak milyarderinin başkan adaylığının, 8 Kasım’da sandığa yansımaması için taraflar arasında “arabulucuk” yapma çabasında olduğu ifade ediliyor.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.