Cumhuriyetçi vekil kaçak göçmenlerin parasına el konulmasını istedi

Cumhuriyetçi vekil kaçak göçmenlerin parasına el konulmasını istedi

Geçtiğimiz başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan milletvekili Michele Bachmann da (Minnesota) kaçak göçmen tartışmalarına katıldı.

Ancak Bachmann öyle bir öneride bulundu ki daha önce hiçbir kaçak göçmen karşıtı tarafından bu kadar sert bir önlem dile getirilmemişti. Bachmann, ülkelerine iade edilecek olan kaçak göçmenlerin kazançlarına el konulduktan sonra sınırdışı edilmeleri gerektiğini savundu.

ABD’nin güneybatı sınırından kaçak çocuk göçmenlerin girişinde rekor seviyede artış olması ülkenin en sıcak gündemi haline geldi. Kaçak göçmenler konusunda Çay Partililerin favori isimlerinden olan Bachmann, ‘‘Neye mi inanıyorum? Eğer sınırdışı edilecek kaçak göçmenlerin kazançları üzerinde vergi varsa bunların yüzde yüz tahsil edilerek iadeleri yapılmalı.’’ dedi.

‘Right Wing Watch’ adlı internet sitesine konuşan Bachmann,  sınırdan illegal yollarla ülkeye girmeye çalışan kaçak göçmenleri ABD’nin istikrarına karşı savaş açmış kimseler olarak tanımladı. ‘‘Bizlerin bilmesi, görmesi gerken bu durumun Amerikan halkına karşı bir savaş olduğunu görmek.’’ diye sert eleştirilerde bulunan Bachmann, ‘‘Eğer sınırda bunlara karşı yeterince mücadele etmezsek ülkede daha fazla çete palazlanacak.’’ dedi.

2012 Başkanlık seçimlerinde de gerek Başkan Barack Obama gerekse dış politika konularında son derece sert muhalefeti ile tanınan Bachmann, aşırı muhafazakar ve zengin Cumhuriyetçilerin kurduğu Çay Partisi’nin gözde adaylarındandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.