Cumhuriyetçi senatörden Hillary Clinton’a ‘savaş şahini’ eleştirisi

Cumhuriyetçi senatörden Hillary Clinton’a ‘savaş şahini’ eleştirisi

Dış politikada izlediği agresif tutumla sık sık eleştirilen Cumhuriyetçi Parti’den Demokrat Partili Hillary Clinton’a ilginç bir tepki gelmedi. Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, 2016 yılında yapılacak başkanlık seçiminde aday olmasına kesin gözüyle bakılan Hillary Clinton’ı ‘savaş meraklısı’ olmakla suçladı. Paul, eski dışişleri için, “savaşçı şahin” dedi.

NBC televizyonunda yayınlanan “Basınla Buluşma” adlı programa konuk olan Paul, Hillary Clinton’ı sert bir dille eleştirdi. Demokrat Partililerin ve bağımsızların ‘savaşmaktan yorulduk’ sözlerine atıf yapan Paul, “Hillary Clinton, ülkemizi Ortadoğu’da bir başka savaşa sokmaya o kadar istekli ki bu bizi kaygılandırıyor” diye konuştu.

Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden Rand Paul’un 2016 seçimlerinde aday olması bekleniyor. Paul’un Clinton’a yönelttiği eleştiri, siyasi kulislerde iki ismin ‘erken kapışması’ olarak yorumlandı. Paul, katıldığı programda savaş karşı olduğunu yineleyerek başka ülkelere silah yardımından vazgeçilmesi gerektiğini savundu.

Hillary Clinton, ay başında The Atlantic dergisine verdiği ropörtajda İsrail’in Gazze saldırılarını savunmuş, Obama’yı Suriye ve Irak’ta yaşanan krizlerde pasif kalmakla eleştirmişti. Clinton, “Irak Savaşı’ndan öğrendiğimiz büyük derslerden biri özgürlük ve demokrasiyi yaymaktaki gücümüzün sınırları oldu. Öğrendiğimiz diğer şey ise gücümüzün varlığı, etkisi ve değerlerinin ulaşabileceği noktaların açıklığı” demişti.

Rand Paul’un savaş yerine diplomasi kullanılması gerektiği eleştirisine Demokrat Ulusal Komitesi (DNC)’nden yanıt geçikmedi. Paul’un gerçekleri izole ettiğini savunan açıklamada, “Senatör Rand Paul’un dış politika vizyonu bizim müttefiklerimize karşı olan sorumluğumuzdan geri durmamızı salık veriyor. Hatta İsrail’e olana bile” denildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.