Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı Carly Fiorina’dan büyük sıçrama

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı Carly Fiorina’dan büyük sıçrama

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarının katıldığı televizyondaki tartışmada gösterdiği yüksek performans sonrası HP’nin eski CEO’su Carly Fiorina anketlerde ikinci sıraya çıktı.

Fiorina, son yapılan kamuoyu anketinde büyük bir sıçrama kaydederek Eylül ayı başında yüzde 3 olan destek oranını yüzde 15’e taşıdı. Fiorina bu oranla Cumhuriyetçilerin yüzde 14’ünün desteğini alan Ben Carson’un hemen önünde yer aldı. Cumhuriyetçilerin Carson’a desteğinde son yapılan kamuoyu anketine göre yüzde 5’lik bir düşüş görüldü.

Ankete göre Donal Trump, yüzde 24’lük oranla birinciliğini sürdürdü. Ankete katılanlar tartışma programının kazanının da açık arayla Carly Fiorina olduğunu ilan ettiler. Katılımcıların yüzde 52’si tartışma programında en iyi performansı Fiorina’nın gösterdiğini ifade etti. Marco Rubio yüzde 14’le ikinci sırada yer aldı. Programın kaybedeni ise yüzde 31’in ortak görüşüyle Donald Trump oldu.

CNN ve ORC International tarafından yapılan ankete 17-19 Eylül yarigleri arasonda 1,006 yetişkin Amerikalı katıldı. Anketin yanılma payının artı/eksi 4.5 olduğu açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.