Cumhuriyetçi Partili CEO’lar da Clinton’a destek açıkladı

Cumhuriyetçi Partili CEO’lar da Clinton’a destek açıkladı

Aralarında Cumhuriyetçi Partili olan 56 başarılı CEO, Demokrat Parti’den aday olmasına olan kesin gözüyle bakılan Hillary Clinton’a destek açıkladı.

Başkanlık seçim kampanyaları devam ederken iş dünyasından Clinton’a önemli destek geldi. Donald Trump her ne kadar farklı ortamlarda kendisini ‘başarılı bir iş adamı’ olarak ilan etse de ABD’deki 56 büyük şirket CEO’su, başkanlık yarışında Clinton’u destekleyeceklerini açıkladı.

Birçok seçimde zenginlerin ödedikleri yüksek vergi oranlarını düşürecekleri vaadinde bulunan Cumhuriyetçi adaylar, büyük şirketlerin desteğini alıyordu. Ancak bu yılki seçimlerde aralarında General Motors (GM)’in eski CEO’su Dan Akerson ve AT&T Kıdemli Başkan Yardımcısı Jim Cicconi gibi Cumhuriyetçi Partili isimler, Clinton’a destek verecek.

Kıdemli Başkan Yardımcısı Cicconi, 1976’dan beri bütün Cumhuriyetçi adayları desteklediğini ancak bu yılki seçimlerde ‘ülke refahının partinin önüne koyulmasının hayati bir öneme sahip olduğunu’ söyledi. Cicconi “Bence Clinton tecrübeli, kaliteli ve iyi bir başkan olur. Alternatiflerinin ise korkarım ülkeyi karanlık bir yola sokar” dedi.

Clinton’ı destekleyenler arasında dünyaca ünlü yatırımcı Warren Buffett, Google’ın ana şirketi Alphabet In Başkanı Eric Schmidt ve Facebook COO’su Sheryl Sandberg de bulunuyor.

Clinton’ı destekleyen Netflix Kurucusu ve CEO’su Reed Hastings, yaptığı açıklamada Trump’un Amerika’yı büyük yapan unsurları yıkacağını savundu. Hastings, “Trump’ın projelerinin kabul görmemesi için seçimleri kaybetmesi gerektiğine” dikkat çekti.

Silikon Vadisi’ndeki Airbnb, Tumblr ve Kleiner Perkins gibi teknoloji şirketleri de Clinton’a destek veriyor.

Uzmanlar, iş dünyasının Clinton’ı desteklemesinden ziyade Trump’un başkanlık için ‘kaliteli bir aday’ olmadığını düşündüğünü söyledi.

Teknolojik şirketlerinde çalışanlardan sadece 52 kişi Trump’ın seçim kampanyasına bağışta bulunurken, Clinton’a ise 2 bin kişi bağışta bulundu. Clinton’un seçim kampanyası, kendilerini destekleyen CEO’ların listesini yayınladı.

Federal Seçim Komisyonu (FEC) raporuna göre Mayıs sonu itibariyle Clinton’ın seçim kampanyası hesabında 42 milyon doları bulunuyor. Trump ise sadece 1,3 milyon dolara sahip.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.