Cumhuriyetçi Parti’de yeni aday: Eski vali Mike Huckabee yeniden başkan aday adayı

Cumhuriyetçi Parti’de yeni aday: Eski vali Mike Huckabee yeniden başkan aday adayı

2016 başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti’den aday adayı olduğunu açıklayan Mike Huckabee, bu partiden yarışa giren 6. aday oldu.

Huckabee, muhafazakar partiye destek veren evanjeliklerin gözde ismi. 2008 yılında da başkan aday adayı olan Huckabee, o dönem parti içinde John McCain’e karşı verdiği yarışı kaybetmişti.

Arkansas eski valisi ve eski papaz Mike Huckabee, etkili hitabeti ile tanınıyor. Koyu bir Protestan olan Huckabee’nin güney eyaletlerinde etkili olması bekleniyor. Ancak siyasi uzmanlar Huckabee’nin Cumhuriyetçi Parti içindeki yarışta fazla şansı olmadığı görüşünde.

Memleketi Arkansas’ın Hope yerleşkesinde aday adaylığını açıklayan Huckabee, ‘‘Amerika Birleşik Devletleri Başkan aday adayı olduğumu buradan daha iyi bir yerde açıklayamazdım” diyerek yarışa resmen katıldığını ilan etti.

Uzmanlar, son aylarda IŞİD terörü, işci sınıfı, sosyal güvenlik ve ekonomi politikaları üzerinde konuşmalarıyla dikkat çeken Huckabee’nin, Alabama, Arkansas, Georgia, Mississippi ile Tennessee gibi güney eyaletlerindeki önseçimi kazanma şansını yüksek görülüyor. Ancak Huckabee’nin seçim kampanyasına yeterli maddi desteği bulup bulamayacağı şüpheli. Eski Arkansas valisi, 2008 yılındaki yarışta ancak 16 milyon dolar bağış toplayabilmişti.

Cumhuriyetçi Parti’den bugüne kadar başkanlık yarışı için aday adaylığını açıklayan 5 isim şöyle; Senatör Ted Cruz (Texas), Senatör Ran Paul (Kentucky), Senatör Marco Rubio (Florida). Doktor Benjamin Solomon (Ben) Carson, eski CEO Carly Fiorina. Muhafazakar partiden aday olması beklenen diğer isimler ise George W. Bush’un kardeşi Florida eski valisi Jeb Bush, Wisconsin Valisi Scott Walker ve New Jersey Valisi Chris Christie.

Anketler, Cumhuriyetçi Parti içindeki yarışın Bush ile Walker arasında geçeceğini gösteriyor. Ancak seçimlere henüz 18 ay gibi uzun bir zaman bulunduğunu hatırlatan siyasi uzmanlar bu zaman zarfında bir çok şeyin değişebileceğine dikkat çekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.