Cumhuriyetçi Parti içinde sürprizler bitmek bilmiyor

Cumhuriyetçi Parti içinde sürprizler bitmek bilmiyor

Cumhuriyetçi Parti 2016 başkanlık seçim yarışında sürprizler bitmek bilmiyor.

Siyasi geçmişi bulunmayan iki muhafazakar başkan aday adayı anketlere göre partinin önseçimdeki en güçlü adayları görünmeye devam ediyor. Ancak bu defa emekli beyin cerrahı ve başkan aday adayı Ben Carson, son üç aydır önde olan rakibi işadamı Donald Trump’ı geride bıraktı.

NBC News ile Wall Street Journal’in ortaklaşa yaptıkları kamuoyu yoklamasına göre Carson, Cumhuriyetçi seçmenin yüzde 29’unun desteğini aldığı görüldü. Trump’ın aynı ankette destek oranı ise yüzde 23 de kaldı.  

Geçtiğimiz hafta Colorado eyaletinde gerçekleştirilen 3.cü Cumhuriyetçi Parti başkanlık tartışma programında iyi bir performans sergileyen partinin Florida Senatörü Marco Rubio ankette üçüncü sırada yer aldı. Rubio, ankete göre yüzde 11 alırken yine tartışma programında etkili olan partinin Teksas Senatörü Ted Cruz da yüzde 10 ile dördüncü sırada yer aldı.

Uzun süredir seçim kampanyasında beklediği rüzgarı yaklayamayan Florida eski valisi Jeb Bush da ankette yüzde 8 oranında destek aldığı görüldü.

CLINTON ÇOK RAHAT

Demokrat Parti içindeki başkanlık ön seçim yarışı Cumhuriyetçi Parti’de olduğunun aksine çok rahat geçiyor. Demokratların en güçlü adayı ilk günden beri hep eski Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton oldu ve olmaya da devam ediyor.

NBC News/Wall Street Journal anketinde Clinton, partideki tek rakibi olarak görülen Vermont Senatörü Bernie Sanders’ı tam ikiye katladı. Ankette Clinton’a yüzde 62 destek çıkarken Demokrat seçmenin ancak yüzde 31’i Sanders’a oy vereceğini açıkladı. Parti’deki üçüncü başkan aday adayı Maryland eski vaklisi Martin O’Malley ise ancak yüzde 3’de kaldı.

Anket, 25-29 ekim tarihleri arasında hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi parti üyesi 400’er seçmen ile telefon ile görüşülerek hazırlandığı kaydedildi. Anketin yanılma payının ise yüzde 4.9 olduğu vurgulandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.