Cumhuriyetçi başkan aday adayları içinde biri daha yarıştan çekildi

Cumhuriyetçi başkan aday adayları içinde biri daha yarıştan çekildi

Cumhuriyetçi Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için aday adayı olan Wisconsin Valisi Scott Walker yarıştan çekildiğini açıkladı.

Muhafazakar parti içindeki önseçim yarışından çekilen ikinci aday adayı Walker oldu.

Geçen aya kadar Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan adayı yarışında favori isim olarak gösterilen Walker, katıldığı iki televizyon tartışma programında da varlık gösteremeyince anketlerde dibe vurdu. Walker’a anketlerde düşen destek oranının yanı sıra seçim kampanyası için para bulamamasının da darbe vurmasıyla bu kararı almak zorunda kaldığı yorumları yapıldı.

Walker, “Kampanyama acilen son vermem gerekiyor. Aynı şeyi diğer adaylara da tavsiye ederim. Bu yolla seçmen daha az sayıda adaya dikkat kesilerek kimin muhafazakar ve pozitif politikaları hayata geçireceğine ve önder olacağına hükmedip yarışın galibini seçebilsin’’ dedi.

Wisconsin eyaletinin Madison şehrinde basın toplantısı ile adaylık yarışından çekildiğini dile getiren Walker, “Bu temelde çok önemli partimizin geleceği ve daha da önemlisi ülkemizin geleceği açısından’’ diye konuştu.

Basın toplantısında partinin başkan aday adaylarının ‘‘şahsi kavgaları’’ bir tarafa bırakmalarını tavsiye eden Walker, “Günün sonunda hiçbir seçmenin birilerine karşı olmasını istemem. Partimizin temel prensiplerine geri dönmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

CNN/ORC kurumunun pazar günü açıkladığı son kamuoyu yoklamasında Walker’a desteğin yüzde 1.5’a kadar düştüğünü göstermişti. Walker Haziran ve Temmuz aylarında anket sonuçlarına göre yüzde 13-14 bandında bulunuyor ve ilk üçte yer alıyordu.

Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçim yarışından ilk ayrılan isim Teksas eski valisi Rick Perry olmuştu. Perry de anketlerde son sıralarda bulunuyordu. Perry ve Walker’ın yarıştan çekilmesi ile GOP başak aday adayı sayısı 14’e düştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.