Cumhuriyetçi başkan aday adayı Dr. Carson, anti-İslam sözlerini savundu

Cumhuriyetçi başkan aday adayı Dr. Carson, anti-İslam sözlerini savundu

Cumhuriyetçi Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için başkan aday adayı olan beyin cerrahı Ben Carson, İslam dinine yönelik sarf ettiği sözlerinden geri adım atmayacağını duyurdu. Ancak Carson’a tepkiler dinmiyor.

Pazar günü NBC televizyonunda yayınlanan ‘Meet the Press’ programında konuşan Carson, ‘‘Müslüman birisi ABD başkanı olmamalı’’ dedi. Bu sözlerine gelen tepkilere karşın Carson, söylediklerine ekleyeceği bir şey olmadığını ifade etti.

Verdiği mülakatta Carson, İslam’ın ABD Anayasası ile uyumlu olmadığını savundu. Kongre’de Müslüman vekillerin varlığına dikkat çeken Carson, ülkede yalnızca 3 milyon Müslümanın yaşadığı ve bu nedenle de Beyaz Saray’ın bu dine mensup kişilere karşı bir limitinin olması gerektiğini ileri sürdü.

Carson’un açıklamalarından sonra gelen tepkilere karşın Sözcüsü Doug Watts, “Biz Müslümanların bu ülkenin en yetkili kimseleri olmasını savunmuyoruz” dedi.

Sözcü Watts, Dr. Carson’un Müslüman birisinin başkan aday adayı olmaması yolunda bir şeyi savunmadığını, arzu eden herkesin aday olabileceğini söylediğini dile getirdi. Watts, “O (Carson) sadece Amerikan halkının Müslüman bir başkana hazır olmadığı fikrini paylaştı” dedi.

Dr. Carson’un Müslümanlara saygı duyduğunu savunan Watts, ayrıca başkan aday adayının Anayasanın birinci maddesi olan din özgürlüğü ilkesini de sonuna kadar savunduğunu aktardı. Watts, “Müslüman topluma karşı son derece saygı duyan birisi (Carson), ancak Müslüman inancın pratiğe dökümü ile bizim Anayasamız ve Amerikan değerleri arasında büyük uçurum var” iddiasında bulundu.

CUMHURİYETÇİ BAŞKAN ADAY ADAYI GRAHAM: ÖZÜR DİLEMELİ

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Senatör Lindsey Graham, Carson’un özür dilemesi gerektiğini açıkladı. Al Jazeera televizyonuna verdiği demeçte Graham, “Bence Dr. Carson özür dilemeli” dedi.

Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Senatör Bernie Sanders da Carson’un açıklamalarına tepki gösterdi. Sanders, “Bir başkan adayını inancından, derisinin renginden dolayı değil fikirleri nedeniyle ancak yargılayabilir, eleştirebilirsiniz. Demokrasi bunu gerektirir, böyle de olmalıdır. Dr. Carson’un sözleri benim için büyük hayal kırıklılığı oldu ve açıklamasına katılmıyorum” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.