Cruz medyaya ve Obama’ya yüklendi

Cruz medyaya ve Obama’ya yüklendi

Iowa’da Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçimi kazana Teksas Senatörü Ted Cruz, galibiyet konuşmasında özellikle medya ve Başkan Barack Obama’ya yüklendi.

“Tanrı Iowa’yı korusun” diyerek sözlerine başlayan Cruz, “Bu gece halkın galibiyeti ve Iowa’nın gerçek cumhuriyetçilerinin. Bu gece Iowa sözünü söyledi. Iowa bu gece Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayının ve gelecek başkanın medya tarafından, Washington’un önde gidenleri tarafından, lobiler tarafından veya güçlüler tarafında seçilmeyeceğini gösterdi. Başkanı sıradan insanlar seçecek” dedi.

Cruz’un konuşmasının satırbaşları ise şu şekilde devam etti, “Bu gece 7 yıldır Washington’un yanlış politikalarının yükünü çeken milyonlarca Amerikalılar kazandı. Sekiz yıllık Obama yönetiminden sağ çıktığımızı gösterdi.

Bütün kadın ve erkekler eşit yaratılmıştır. Haklarız Demokrat, Cumhuriyetçi hatta Çay Partisi’nden gelmez. Tanrıdan gelir. Bu gün Iowa sabahın gelmekte olduğunu haber verdi.

İlk günden beri bu kampanya bir momentum yakaladı. Tüm ülkede Amerikalılar birlikte oldu ve bu kampanyanın bugüne gelmesini sağladı.

Washington lobicileri başkasını istedi, medya Cumhuriyetçilerin kazanamayacağını söyledi ama onların değil halkın dediği oldu.

12 Iowa 200 bin tüm ülkede gönüllüler ile bunu başardık. Bana yoruldun mu diyorlar. Yorulmayacağız.

Bu ülkeyi çalışarak ve dua ederek daha iyi yerlere getireceğiz.

Bu arada destekçilerime ve rakiplerime çok teşekkür ederim.

Washington benden değil sizden korkuyor. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim.

Çocuklarımız ve torunlarımız için düşlediğimiz Amerika için sürekli çalışıp, dövüşeceğim.

Yarın bu kampanya New Hampshire’da herkes ile görüşerek devam edecek. New Hampshire’a şunu söylemek istiyorum, siz daha önce kartellerin medyanın desteklemediği, anketlerin geride gördüğü bir adamı seçip, bu ülkeye harika bir başkan verdiğiniz. Ronald Reagan’ı seçen insanların, Cumhuriyetçilerin doğruyu yapacaklarını biliyorum.

Evliliğin kadın ile erkek arasında olduğunu, yaşama hakkını, ülkenin savunmasını, bireyin silah satın alma hakkını, İsrail devletini savunan bir aday istiyorsanız, bu adayı destekleyin. Düşmana ismiyle seslenen, Radikal İslamcı terörist diyecek bir lider istiyorsanız adayınız burada.

Başkan olduğum zaman IŞİD’i dize getireceğiz ve tüm dünyadaki insanlar bilecek ki IŞİD’e katılırsan ölüm fermanını imzalamış olursun.

Regan’cı demokratlar bilin ki partiniz size ihanet etti ve Cumhuriyetçi Parti size yeniden ‘Merhaba’ demek istiyor.

Birlikte daha iyi bir ekonomi, ordu ve çocuklarımız için gelecek inşa edeceğiz.

Sınırları daha güvenli hale getireceğiz. Yedi yıldır hakkı yenen polis, itfaiyeci ve güvenlik güçleri mensupları sizi savunacak başkan 1 Ocak 2017 görevde olacak.

Demokrat Parti’nin iki adayı eşit oy aldı. Biri kendinin sosyalist olduğunu söylüyor, diğeri olmadığını. Margaret Thatcher’ın sosyalistler için güzel bir sözü vardır, ‘Başkalarının parasını yanlış şekilde harcarlar’ diye. İkisine de kolay gelsin diyorum ve başkanlık için yapılacak tartışmada Hillary Clinton’un karşısında olmak için sabırsızlanıyorum.”

Ailesini de yanına alarak podyuma çıkan Cruz, daha sonra her birine ayrı ayrı teşekkür etti.

Cruz’un konuşmasında Donald Trump’ın ismini söylememesi de dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.