Clinton’ın Kentucky zaferi Sanders’ın işini zorlaştırdı

Clinton’ın Kentucky zaferi Sanders’ın işini zorlaştırdı

Demokrat Parti’de devam eden başkan adaylığı yarışında dün iki eyalette yapılan önseçim ile devam edildi.

Demokrat Parti’nin 8 Kasım günü yapılacak olan başkanlık seçimlerinde başkan adayını belirlemek için Kentucky ve Oregon eyaletlerinde seçmenler dün sandık başına gitti. Demokratların yarışı önde götüren başkan aday adayı Hillary Clinton, çok az bir fark ile olsa da Kentucky’de rakibi Senatör Bernie Sanders’a karşı galip gelmesini başardı.

Açılan sandıklardan Clinton kullanılan oyların yüzde 46.8’ini Sanders ise yüzde 46.3’ünü kazandı.

Sonuçların açıklanmasının ardından Clinton, “Kentucky’i biz kazandık’’ dedi.

Kentucky eyaleti önseçim sonuçlarının ardından Clinton 29, Sanders ise 27 delege kazandı. Eyaletin 5 süper delegesi ise daha önce desteklerini Clinton yönünde açıklamıştı. Eyaletin bir delegesini ise henüz kimin kazandığı netleşmedi. 

Clinton’ın Kentucky zaferi Sanders’ın seçim kampanyası için büyük hayal kırıklılığına yol açtı. Rakibinin delege sayısı bakımından çok gerisinde olan Sanders’ın seçim kampanyasında iddialı kalabilmek için Kentucky’de açık farkla kazanması gerekiyordu.

Kentucky sonuçlarının Sanders için kritik eşik olduğunu savunan bazı siyasi uzmanlar, Vermont Senatörü’nün önümüzdeki önseçimleri büyük farkla kazanamaması durumunda yarışı terk edebileceği yorumunda bulundu.

SANDERS, OREGON’DA FARKLA KAZANDI

Dün Oregon eyaletinde yapılan önseçimi ise Sanders kazandı. Eyalet genelinde açılan sandık oranı yüzde 76. Açılan sandıklardan bu saatte kadar elde edilen sonuçlara göre Sanders yüzde 54.5, Clinton ise yüzde 45.5 oy aldı. Sayılan oylar sonuncuna göre Sanders 29, Clinton ise 24 delege elde etti. Eyaletin toplam 74 delegesi bulunuyor. Henüz 21 delegenin dağılımı belli olmuş değil.

Sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı zafer konuşmasında Sanders, “Ben, ABD Senatosu’nun en yenilikçi senatörüyüm. Oregon da eyaletlerin en yenilikçisi’’ dedi.

Kentucky ve Oregon önseçimleri öncesine kadar Clinton’ın bin 716, Sanders’ın ise bin 433 delegesi bulunuyordu. Clinton’ın ayrıca 524, Sanders’ın ise 40 süper delegesi var.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.