Clinton’ın elektronik postaları 2016 da kamuya açık olacak

Clinton’ın elektronik postaları 2016 da kamuya açık olacak

Dışişleri Bakanlığı döneminde resmi e-posta adresi yerine kişisel adresini kullanan Hillary Clinton’ın görev süresince yaptığı yazışmaların kamuya 2016 yılında açılacağı belirtildi.

Bakanlığı süresince resmi adres yerine özel elektronik posta adresini kullanan ve bu nedenle de uzun süre eleştirilerin odağında kalan Hillary Clinton’ın görevde olduğu döneminde yaptığı resmi yazışmaların 15 Ocak 2016 tarihinde kamunun ulaşımına açılacağı bildirildi.

Clinton’ın dört yıllık bakanlığı süresince 55 bin sayfa tutarında yazışma yaptığı daha önce basında çıkan haberlerde yer almıştı. Bunların bazıları özel bazılarının ise resmi yazışmalar. Clinton’ın yardımcıları bu yazışmaları geçtiğimiz Aralık ayında tasnif etmeye başlamış nihayetinde de geçen ay Bakanlığa resmi olan mailleri 12 karton kutu içinde teslim etmişti.

Dışişleri Bakanlığı Bilgi ve Program Hizmetleri Direktörü John Hackett, Clinton’ın teslim ettiği binlerce sayfa elektronik posta yazışmalarını gözden geçirmek için 12 memurun bu iş ile görevlendirildiğini açıkladı.

Clinton’ın yardımcılarının elektronik postalarının çıktısını alarak teslim ettiğini belirten Hackett, bunların taranarak elektronik ortama aktarıldığını ifade etti. Hackett, tarama işleminin ancak bu ayın sonunda bitebileceğini de sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.