Clinton’ın dış politika başdanışmanı: Trump’ın seçilmesi dünya için büyük risk

Clinton’ın dış politika başdanışmanı: Trump’ın seçilmesi dünya için büyük risk

Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Hillary Clinton’ın dış politika başdanışmanı Jake Sullivan, Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ın başkan seçilmesinin dünya için büyük risk olduğunu dile getirdi.

New York’ta katıldığı bir programda konuşan Sullivan, Trump’ın her sorunu ABD’nin askeri yöntem ile çözmeye kalkışma politikasının dünyada nükleer silahlanmayı hızlandıracağını dile getirdi.

Dünya genelinde nükleer silah edinme yarışının teröristlerin de eline bu silahların geçebileceği anlamına geldiğini belirten Sullivan, ‘‘Amerika’nın dış politikası çok büyük bir risk… Trump’ın daha fazla ülkenin nükleer silah edinmesi gerektiği yolunda açıklamaları var. Bu dünyada nükleer silahlanma yarışını yayacak son derece tehlikeli bir anlayış. Bu anlayış teröristlerin de eline nükleer silahın geçmesine yol açar ki bu ABD’nin yüz yüze gelebileceği en büyük tehdit olur’’ dedi.

Trump’ın ABD kanunlarına aykırı bir şekilde teröristlerin de ailelerini öldürmeyi savunduğunu hatırlatan Sullivan, ‘‘Askere başkan seçilmesi durumunda Amerikan kanunlarına aykırı şekilde teröristlerin ailelerini de öldürme emir vereceğini söylüyor. Bunu birçok defa dile getirdi. Söylediklerini bir araya getirir ve büyük resme bakacak olursanız bunun ne denli büyük risk olacağını görürsünüz’’ diye konuştu.

TRUMP’IN POLİTİKALARI GERÇEK DIŞI

Trump’ın dış politika da savunduğu fikirlerin tutarlılıktan uzak olduğuna dikkat çeken Sullivan şöyle konuştu; “Bir taraftan Rusya ile oturup müzakere edebiliriz diyor, diğer taraftan da Rus savaş uçağını düşürürüz. Ve bu yorumlardan sonra ABD ne isterse, ne zaman isterse ve nasıl arzu ederse onu yapar diyor. Başka bir yorumunda ise ‘ABD dünya için çok şey yapıyor ve biz bunların hepsini yapamayız’ ifadesini kullanıyor. Bu nasıl bir dış politika anlayışı böyle? Böyle bir dış politikanın gerçekle alakası olabilir mi!’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.