Clinton’dan Trump’ın ekonomi politikalarına eleştiri

Clinton’dan Trump’ın ekonomi politikalarına eleştiri

Demokrat Parti’nin başkan adaylığını garantileyen Hillary Clinton, potansiyel rakibi Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı ekonomik açıdan eleştirdi.

Clinton Trump’ın Amerikan ekonomisini idare etme becerisi olmadığını savundu. Clinton, Trump’ın ‘sorumsuz’ politikalarının ülkeyi yeniden ekonomik durgunluğa sürükleyeceği ve işsizliği körükleyeceği uyarısında bulundu.

Ohio eyaletinde konuşan Clinton, Trump’ın geçmişteki iş deneyimini eleştirdi, bu şekilde dünyanın en büyük ekonomisi Amerika’yı idare edemeyeceğini söyledi.

Amerikanınsesi sitesinin haberine göre, Clinton Trump’ın elinin nükleer füze fırlatma düğmesine değmemesi gibi, Amerikan ekonomisine de değmemesi gerektiğini açıkladı.

Milyarder emlakçı Trump’ın geçmişte defalarca iflas ettiğini ve kendi adıyla kurduğu üniversitenin sadece para kazanma amaçlı olmasından dolayı hakkında dolandırıcılık davaları açıldığını hatırlatan Clinton, “Bunlar normal davranışlar değil. Trump’ın çocuklarımızın hayatı üzerine zar atmasına izin veremeyiz” diye konuştu.

Son 30 yılda Trump aleyhinde 3 bin 500 dava açıldığını öne süren Hillary Clinton, bu davaların çoğunluğunun Trump’tan para alamayan sade Amerikan vatandaşları ve küçük işletmeler olduğunu söyledi.

Clinton ayrıca Cumhuriyetçi Partili Senatör John McCain’in eski danışmanının Moody’s Analytics’e yazdığı rapora değindi. Rapor, Donald Trump’ın ekonomik önerilerinin, olası başkanlığının ilk dört yıllık döneminde 3,5 milyon kişinin işlerini kaybetmesine yol açacağı uyarısında bulunuyor.

Clinton son konuşmasıyla ekonomiyi Trump’tan daha iyi idare edeceği vaadinde bulundu. Trump’ın seçmen kitlesinin önemli bir kısmı, milyarder emlakçının ekonomiyi düzlüğe çıkaracağına inanıyor.

Gallup şirketi tarafından bu ay yapılan kamuoyu yoklamasına göre, ekonomik konularda Trump’a verilen destek, Hillary Clinton’un yüzde 10 önünde bulunuyor. Ayrıca Trump’ın işsizliği çözeceğine inananların oranı Clinton’a oranla yüzde 7 daha fazla.

Bloomberg Politics tarafından geçen hafta yapılan kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 55’i, Donald Trump’ın istihdam yaratma konusunda daha bilgili olduğunu düşünüyor.

Clinton son konuşmasında Trump’ı hedef alarak aynı zamanda Ohio, Michigan ve Wisconsin gibi kararsız eyaletlerde çalışan kesimin desteğini arttırmayı hedefliyor.

Yardımcılarına göre Clinton’un amaçlarından biri de Demokrat Partili rakibi Bernie Sanders’ın seçmenlerinin desteğini kazanmak. Vermont Senatörü Berne Sanders seçim kampanyasını özellikle ücretsiz yüksek okul öğrenimi, sağlık ve sosyal sigorta hizmetlerinin genişletilmesi gibi ekonomik konulara yoğunlaştırmıştı. Clinton ise, önümüzdeki ay Philadelphia’da yapılacak Demokrat Parti Ulusal Kurultayı’na kadar bu konuları kendi kampanyasına dahil etmeye çalışıyor.

Twitter hesabından Clinton’un konuşmasına yanıt veren Donald Trump, Clinton’un serbest göçmenlik politikasının Amerikalılar’ın maaşlarını düşüreceği, güvenliklerini tehlikeye atacağını iddia etti. Trump ayrıca, Clinton’un dışişleri bakanlığı döneminde Amerika’nın Çin’le ticaret açığının yüzde 40 arttığını ve milyonlarca Amerikalı’nın işlerini kaybetmesine yol açtığını savundu.

Trump da ekonomiyi Clinton’dan daha iyi idare edeceğini söylüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.