Clinton’dan Trump’a: Teröristler için elindeki kağıtları iyi oynuyor

Clinton’dan Trump’a: Teröristler için elindeki kağıtları iyi oynuyor

Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olacağına kesin gözü ile bakılan Donald Trump’ın Müslümanlara karşı kullandığı dilin ‘‘teröre destek’’ verdiğini savundu.

Clinton, ‘‘teröristler için elindeki kağıtları iyi oynuyor’’ diyerek Cumhuriyetçi Parti muhtemel başkan adayının sözlerinin ABD’yi terör karşısında daha fazla riske attığını ifade etti.

Önceki gün Florida eyaletinin Orlando şehrinde bulunan bir eşcinsel gece kulübüne yapılan silahlı saldırı sonunda yaşanan katliamda 49 kişi yaşamını yitirmiş, 53 insan da yaralanmıştı. Bu vahşet ABD tarihindeki en kanlı silahlı saldırı olarak tarihe geçti.

Trump, silahlı saldırıyı gerçekleştirenin Afganistan asılı Müslüman bir kişi olması nedeni ile yine İslam dini ve onun mensuplarını toptan yargılayan söylemlerden geri durmadı. Trump, Müslümanların ABD’ye girişinin yasaklanması sözlerinin ne kadar haklı olduğunu son saldırının gösterdiğini belirtmiş ve ‘öngörüsünden’ dolayı kendisini tebrik etmişti. 

Clinton, Cleveland şehrinde yaptığı konuşmada Trump’a yüklenirken ABD’yi terör saldırılarından korumanın yolunun yine Amerika ile müttefiklerinin daha fazla işbirliğinden geçtiğini söyledi.

Trump’ın sözlerinin hem ülke dışındaki terörü hem de ülke içinde aşırılığın yükselmesine yol açtığını belirten Clinton, 8 Kasım’daki muhtemel rakibinin kendisine yönelik eleştirilerinin de asılsız ve tutarsız olduğunu dile getirdi.

Trump, New Hampshire eyaletinde dün yaptığı konuşmada Clinton’ın stratejisinin ‘‘radikal mülteci politikası’’ diye eleştirmişti. Clinton, ‘‘Bugün politik oyun için zaman değil. Söyleminin politik doğruluğunu kabul etmiyor, asıl olanın sağduyulu olmak gerektiğini söylüyorum’’ diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.