Clinton’dan Putin’e “kabadayı” benzetmesi

Clinton’dan Putin’e “kabadayı” benzetmesi

ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i, “diğer liderlerin karşı koymak zorunda kaldığı bir kabadayı” olarak tanımladı. Kendisine Putin ile ilişkilerinin nasıl olduğu sorulan Clinton, “Hımm..İlginçti.” dedi.

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olabilmek için yarışan Hillary Clinton, diğer iki güçlü aday Bernie Senders ve Martin O’Malley ile birlikte dün akşam canlı yayınlanan tartışma programına katıldı.

Programda kendisine Putin ile ilişkilerinin nasıl olduğu sorulan Clinton, dikkatli cevap vermeye çalıştı.

Clinton, “Hımm. İlginçti. Saygılı olduğunu düşündüğüm bir ilişkiydi. Birbirimizle bazı sert yaklaşımlarımız oldu ve onun sürekli karşı koymak zorunda olduğunuz birisi olduğunu biliyorum, çünkü birçok kabadayı gibi o da (Putin) siz almadığınız müddetçe mümkün olduğunca çok sizden alan birisi.” dedi.

Vladimir Putin, ABD’de başkanlık yarışında daha önce de Cumhuriyetçi aday adaylarından Donald Trump’un sözleriyle gündeme gelmişti. Trump, Putin için “büyük bir lider” olarak bahsetmiş ve Putin’in kendisini övmesinin “büyük bir onur” olduğunu dile getirmişti. Putin ise Trump için “Parlak ve yetenekli biri.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.