Clinton, yeni Bingazi dosyasından da temiz çıktı

Clinton, yeni Bingazi dosyasından da temiz çıktı

Cumhuriyetçi Partililerin iki yıllık uğraşları ve 7 milyon dolara mal olan araştırmaları sonunda hazırladıkları Bingazi raporunda Demokrat Parti’nin fiili başkan adayı Hillary Clinton temiz çıktı.

Temsilciler Meclisi’nde iki yıl önce Cumhuriyetçi Parti’nin talebi ile 2012 yılında Libya’nın Bingazi şehrinde yaşanan terör saldırısını araştırmak amacıyla komisyon kurulmuştu. Bu komisyonun amacı saldırıda ABD’nin Libya Büyükelçisi Chris Stevens ile birlikte 3 elçilik görevlisinin öldürülmesi olayında Obama Hükümeti’nin ihmali olup olmadığını araştırmaktı.

Bu komisyonun iki yıl süre zarfında yaptığı araştırmaları bir rapor ile kamuoyuna paylaştı. Komisyon, 18 farklı araştırma sonunda 800 sayfadan oluşan çalışmasını tamamladı. Raporda Bingazi saldırısında dönemin dışişleri bakanı Clinton ya da Obama Hükümeti’nin bir hatası olduğuna dair kanıt bulunamadığı ifade edildi.  

Cumhuriyetçi Milletvekilleri’nin ağırlıkta olduğu komisyon, iki yıllık araştırma için toplam 7 milyon dolar harcama yaptı.

Demokrat Partililer, komisyon kurulmasına başından beri karşıydı. Ancak Temsilciler Meclisi’nde üstünlüğü elinde bulunduran Cumhuriyetçilerin ısrarı üzerine 2014 yılında kurulmuştu. Rapor Cumhuriyetçi Partililerin arzu ettiği şekilde Obama Hükümeti’nin olayda kusuru bulunduğunu ispat edecek bir delile ulaşamadı.

Komisiyon üyesi Cumhuriyetçi Parti Kansas Milletvekili Mike Pompeo, eleştirilere karşın, “Biz hükümetimizin Bingazi saldırısında Amerikan insanının yaşımını korumak adına her şeyi yaptığından emin olmak istedik” diye karşılık verdi.

Bingazi saldırılarında Obama hükümetinin hatası olup olmadığını soruşturma adına 2013 yılında Hillary Clinton Kongre’de ifade vermişti.

CUMHURİYETÇİ PARTİLİLERİN 8 KASIM YATIRIMI MI?

Temsilciler Meclisi’nde özel komisyon kurarak Bingazi olaylarını soruşturan Cumhuriyetçilere muhalifleri Demokratlar tepkili. Demokrat Partililer komisyonun Clinton’ın 8 Kasım başkanlık seçimlerinde önünü kesebilmekten öte bir amacının olmadığını savunuyor.

Clinton’ın seçim kampanyası yöneticilerinden David Bozel, “Seçilen Komisyon, Bingazi olaylarını araştırmak amacıyla hükümetin en üst kademelerine dahi ulaştı. İki yıl sonunda Komisyon, 800 sayfalık rapor için halkın vergilerinden 7 milyon dolar harcandı ve hiçbir delil ortaya koyamadı. Bu akıl alır gibi bir şey değil ve hakarettir” dedi.

Bozell, halkın vergilerini milletvekillerinin partizan bir tutumla çarçur edemeyeceğini belirterek, vergilerin boşa harcanmasının bir bedeli olması gerektiğini savundu.

Komisyon’un Cumhuriyetçi Partili Başkanı Milletvekili Trey Gowdy, 800 sayfalık raporun isteyen herkese açık olduğunu ve okuyabileceğini bildirdi. Gowdy, “Raporu halkımız kendisi okusun ve orada delilin olup olmadığına, sonuca ulaşsın” diye konuştu.

CLINTON: ARTIK BUNU GERİDE BIRAKMA ZAMANI

Raporda Clinton’ı suçlayabilecek bir delile ulaşılamaması Demokrat Parti’nin fiili başkanını rahatlatmış görünüyor. Raporun açıklanmasından sonra Clinton, “”Bingazi raporunda yeni olan bir şey yok. Bingazi komitesi daha önceki araştırmalardan farklı hiç bir şey bulamadı 2012’deki Bingazi saldırısında öldürülen diplomatlarımız hakkında” dedi.

Saldırının olduğu gün ve sonrasında kendisinden daha az uykusuz kalan kimsenin olamayacağını belirten Clinton, “Bu raporu eleştirebileceğim yönleri var ama artık bunu geride bırakma zamanı” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.