Clinton: Warren başkan yardımcısı olabilecek nitelikte

Clinton: Warren başkan yardımcısı olabilecek nitelikte

Demokrat Parti’de başkan adaylığını neredeyse kesinleşen Hillary Clinton, partisinin en önemli üç isminden biri olan Senatör Elizabeth Warren’ın ‘başkan yardımcılığı için yeterli nitelikte olduğunu’ söyledi.

Clinton, Politico haber sitesine verdiği röportajda, “Senatör Warren’a büyük saygım var. Halka hizmet konusunda inanılmaz başarılı ve üstün yetenekli bir siyasetçi” dedi. Clinton, Warren’ın Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a etkileyici eleştiriler yönelttiğini söyledi.

Eski dışişleri bakanı, Demokrat Parti başkan adaylığı yarışında rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders’ın başkan yardımcılığı için şansı olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Sanders çok başarılı bir seçim kampanyası yürüttü” diye cevap verdi. “Onun azmi ve tutkusu partimize ve ülkemize olumlu katkılar sağladı” diyen Clinton, seçim çalışmaları bittikten sonra Sanders’la bir araya geleceklerini söyledi.

Senatör Warren, Demokrat Parti’nin Kongre’de en etkili üç isminden birisi. Sosyal politikalar ve büyük bankalara muhalifliği ile sık sık gündeme gelen Warren, izlediği siyasi çizginin Clinton’dan çok Sanders’a çok yakın olmasıyla dikkat çekiyor.

Uzmanlara göre Warren’ın başkan yardımcılığının önündeki en büyük engel dış politika alanındaki tecrübesizliği. Warren, dün başkanlık yarışında Hillary Clinton’a destek vereceğini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.