Clinton: Trump’ın seçilmesi tarihi hata olur

Clinton: Trump’ın seçilmesi tarihi hata olur

Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump için sert konuştu. Clinton, Trump’ın seçilmesi durumunda bunun ülke adına tarihi bir hata olacağını söyledi.

Trump’ın hemen her konuda bilgisiz biri olduğunu ima eden Clinton, Cumhuriyetçi rakibi için “tehlikeli olacak kadar tutarsız” diye eleşetirdi.

Trump’ın tutarsızlığı nedeni ile nükleer bir savaşın dahi çıkma ihtimaline dikkat çeken Clinton, rakibinin başkan seçilmesi durumunda “bu tarihi bir hata” diye özetledi.

Clinton, Trump’ı, “fazla alıngan, mantıksız ve hazırlıksız” olarak niteledi.

“Bu bir televizyon şovu değil, gerçek” diyen Clinton, ABD’nin nükleer kodları gibi bilgilerin Trump gibi birine emanet edilemeyeceğini söyledi.

Hillary Clinton Trump’ın Müslüman karşıtı söyleminin de Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) güçlendirdiğini kaydetti.

Clinton, dün yaptığı konuşmada yalnızca Trump’ı hedef alması dikkat çekti. Demokrat Parti içindeki başkan aday adaylığı yarışında rakibi olan Senatör Bernie Sanders hakkında tek söz dahi etmedi. Oysa önümüzdeki Salı günü California başta olmak üzere toplam 7 eyalette seçimler olacak. Salı günü Sanders Clinton karşısında ciddi bir zafer elde edemez ise partinin temmuz ayındaki kurultayına kadar yarışı sürdürmesi çok imkan dahilinde görünmüyor.

TRUMP: CLİNTON GÜVENİLMEZ

Clinton’ın eleştirilerin Trump’dan cevap geçikmedi. Trump, Clinton’ın daha önce devlette görev aldığını belirterek, güvenilmez biri olduğunu savundu. Clinton’ın dışişleri bakanlığı döneminde Bingazi saldırısının yaşandığını anımsatan Trump, “iş başında olduğu dönemde o kadar başarısızdı ki artık Clinton’a güvenilemez” diye karşılık verdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.