Clinton, Trump karşısında yine önde

Clinton, Trump karşısında yine önde

Kamuoyu yoklamalarında Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton, rakibi Donald Trump karşısında yine önde görünüyor.

Yapılan son ankette Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump karşısında Clinton’ın yine önde olduğu dikkat çekti. Ancak Clinton ile Trump arasındaki farkın azaldığı da tespit edildi.  

CNN/ORC kurumlarının ortak kamuoyu yoklamasına göre 8 Kasım’daki başkanlık seçimleri için Amerikalıların yüzde 47’si Clinton’a oy vereceğini belirtirken yüzde 42’si de Trump lehine oy kullanacağını açıkladı.

Trump, dün seçim kampanyası müdürü olan Corey Lewandowski’nin işine son vermişti. Bugün açıklanan anket ise Trump’a biraz olsun moral verdi. Zira geçen hafta açıklanan üç ankette de Trump, rakibi karşısında ortalama yüzde 11 geride görünüyordu. Ancak CNN ile ORC şirketinin Haziran ayı başında açıkladığı ankette Clinton, Trump karşısında yüzde 38’e karşın yüzde 42 öndeydi.

Trump’ın, son ankette oylarını yüzde 4 arttırırken Clinton’un yüzde beş arttırdığı görüldü.

Ankete katılanların yüzde 56’sı Clinton’ın ülkeyi Trump’a göre daha iyi yöneteceğini dile getirirken, Trump için bu iddiada bulunanların oranı yüzde 32 olarak tespit edildi.

Ankette dikkat çeken bir soru da hangi başkan adayının daha dürüst olduğu ile ilgili olanıydı. Denekler başkan adayları içinde Trump’ı Clinton’dan daha dürüst gördükleri dikkat çekti. Ankete katılanların yüzde 45’i Trump’ı daha dürüst görürken Clinton için bunun düşünenler yüzde 37’de kaldı.

CNN/ORC anketi 16-19 Haziran tarihleri arasında bin 1 kişi ile telefonla görüşülerek hazırlandığı açıklandı. Anketin yanılma payının ise eksi artı 3.5 olarak hesaplandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.