Clinton: Trump başkan olacak yeterli nitelikte değil

Clinton: Trump başkan olacak yeterli nitelikte değil

Demokrat Parti’nin başkan aday adayı ve eski dışişleri bakanı Hillay Clinton, CNN’e verdiği mülakatta Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donal Trump’ın ABD Başkanı olmaya yeterli nitelikte olmadığını söyledi.

Clinton, Chris Cuomo ile yaptığı röportajda Trump’ın İngiliz politikacılara söylediği sözleri, Kuzey Kore diktatörü Kim Jong Un ile görüşmek istemediğini belli ettiğini, ABD’yi NATO üyesi olmaktan çıkaracağı ve dünyada daha fazla ülkenin nükleer silaha sahip olması gerektiği yönündeki görüşlerini hatırlatıp bunların “çok tehlikeli bir profil çizdiğini” söyledi.

“Bu işin oldukça zor olduğunu biliyorum” diyen Clinton, “İstikrarlı aynı zamanda dayanıklı ve akıllı olmak lazım. Bütün bunları düşününce Donald Trump’ın başkanlık için yeterli nitelikte olmadığını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Bu cümleler Clinton’ın şuana kadar rakibi hakkında söylediği en sert sözler.

Clinton aynı zamanda Trump’ın ABD’ye Müslümanların girişinin engellenmesi yönündeki fikrine de karşı çıkmış ve, “Şayet ABD Başkanı iseniz bütün dünya sizi izler, söylediğiniz sözleri dinler. Kendisinin verdiği mesaj hem Müslümanları incitiyor hem de teröristlere yarıyor” demiş.

Nisan ayında Clinton’a Trump’ın başkanlık için yeterli olup olmadığı sorulduğu zaman, “Buna seçmenler karar verecek. Ben olabileceğime dair niteliklerimi gösteriyorum” cevabını vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.