Clinton: Sanders’ın seçim kampanyasının yalanlarından bıktım

Clinton: Sanders’ın seçim kampanyasının yalanlarından bıktım

Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından olan ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, adaylık yarışında rakibi olan Vermont Senatörü Bernie Sanders’a yüklendi.

Clinton, Sanders’ın seçim kampanyasının hakkında yalan iddialarda bulunduğunu dile getirerek, bu suçlamaların asılsız olduğunu savundu. Sanders’ın seçim kampanyası Clinton’ın fosil yakıt şirketlerinden büyük seçim bağışı aldığını ileri sürmüştü. Sanders’ın seçim kampanyasının iddiasına Clinton, “Böyle bir şey almadım. Bana fosil yakıt şirketinde çalışan insanlardan yardım aldım. Bıktım bu yalanlardan! Sanders’ın seçim kampanyasının yalanlarından bıktım!” diye tepki gösterdi.

Clinton’a geçen yıl Iowa da katıldığı seçim çalışmasında bir katılımcı, fosil yakıt sektöründen seçim bağışı yapılacak olsa kabul edip etmeyeceğini sormuştu. Clinton’ın da bu soruya, “kabul etmeyeceğim” diye cevap vermişti.

GREENPEACE: CLİNTON BİR MİLYON 100 BİN DOLAR BAĞIŞ ALDI

Clinton, bugüne kadar herhangi bir fosil yakıt sektöründe çalışan şirketten doğrudan seçim bağışı almadığını savunsa da bu alanda çalışan insanlardan ciddi destek aldığı dikkat çekti. Clinton’ın seçim kampanyasına petrol ve doğal gaz sektöründe çalışanlar toplam 330 bin dolar bağışta bulunmuş. Hatta fosil yakıt lobi firmaları aracılığı ile Clinton’ın seçim kampanyasına bağış yapılmış. Greenpeace iddiasına göre fosil yakıt sektörü için faaliyet yapan 57 farklı lobi aracılığı ile Clinton’a bağış yapıldığını savunuyor. Yine Greenpeace aktivistleri, Clinton’a her biri en fazla 2 bin 700 dolardan oluşan çek verdiğini ve bunu 43 kez tekrarlayarak toplamda bir milyon 100 bin dolarlık seçim bağışı aldığını ileri sürüyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.