Clinton, Sanders’ın galibiyet serisini New York’ta durdurabilecek mi?

Clinton, Sanders’ın galibiyet serisini New York’ta durdurabilecek mi?

Demokrat Parti’de başkanlık yarışı son haftalarda Vermont Senatörü Bernie Sanders’ın zaferleri ile gündemde.

Geçtiğimiz son 7 eyalet önseçiminin 6’sından galip çıkan Sanders’ı gelecek hafta New York’ta rakibi Hillary Clinton durdurabilecek mi?

Kamuoyu yoklamaları Clinton için Sanders’ın galibiyet serisine durduracağını gösteriyor. Son açıklanan Monmouth Üniversitesi kamuoyu yoklamasına göre ikilinin arasındaki puan farkı iki haneli rakam ile ifade ediliyor. Ankette Clinton’a New Yorkluların desteği yüzde 51 olarak tespit edildi. Sanders için ise destek yüzdesi 39 olarak açıklandı. Henüz karar veremeyenlerin oranı ise yüzde 9.

Monmouth Üniversitsi’nin anket sonuçları dün açıklanan Fox News kamuoyu yoklamasını da doğrular nitelikte. Fox News anketinde de Clinton’a Sanders’a karşı 16 puan önde görünüyordu.

Quinnipiac Üniversitesi de Mart ayı sonunda açıkladığı kamuoyu yoklamasında Clinton’ın New York önseçimlerinde Sanders’a karşı yüzde 12 önünde kazanacağını tespit etmişti.

İkili perşembe akşamı NY1 televizyonu ile CNN’in ortaklaşa yayınlayacakları canlı tartışma programı ile birbirlerine üstün gelmeye çalışacaklar. Siyasi uzmanlar tartışma programının galibinin önseçim sonuçlarını etkileyebileceğini öngörüyor.

Anketler 19 Nisan’da New York eyalette yapılacak olan önseçimde Clinton’ın rakibinin galibiyet serisine son vereceğini gösteriyor ama bazen anketlerin de yanıldığı unutulmamalı.

Monmouth Üniversitesi anketi 8-11 Nisan tarihleri arasında 302 Demokrat Partililer ile telefon ile görüşülerek hazırlandığı açıklandı. Anketin yanılma oranı ise yüzde 5.6 olarak açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.