Clinton rahat bir nefes aldı

Clinton rahat bir nefes aldı

Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı ve eski dışişleri bakanı Hillary Clinton’a FBI’dan sonra Adalet Bakanlığı’ndan da iyi haber geldi.

Adalet Bakanı Loretta Lynch yaptığı açıklamada, bakanlığın Clintona’a email soruşturmasında dava açmayı düşünmediğini söyledi. Clinton bakanlığı döneminde kendisine verilen email hesabı yerine kişisel hesabını kullanmaya devam etmiş, bunun ortaya çıkması ile büyük tartışmalar yaşanmıştı.

FBI önceki gün soruşturmayı tamamlayarak, Clinton ve ekibinin çok büyük dikkatsizlik yaptığını ancak kendilerince yargılanmaya neden olacak bir durum olmadığını açıklamıştı.

FBI Direktörü James Comey, Adalet Bakanlığı’nın son kararı vereceğini belirtip, kendilerinin Clinton’ın yargılanmasına gerek olmadığı tavsiyesinde bulunacaklarını da söylemişti.

FBI’ın bu açıklamasının ardından bakan Lynch de soruşturma sonucunda Clinton ya da ekibinden kimsenin yargılanmasına gerek olmadığını söyledi.

FBI DİREKTÖRÜ İFADE VERDİ

Clinton cephesinde bu haberler sevinç yaratırken FBI Direktörü Comey de Perşembe günü Temsilciler Meclisi’nde ifade verdi. Comey ifadesinde Clinton’ın yalan söylediğine dair bir delil bulmadıklarını, bu sebepten de yargılanmasına gerek olmadığı tavsiyesinde bulunduklarını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.