Clinton ile Trump rekor kırdı

Clinton ile Trump rekor kırdı

Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump’ın canlı yayındaki tartışması ABD televizyonlarında 84 milyon kişi tarafından izlenerek bir rekora imza attı.

8 Kasım’daki ABD Seçimleri öncesi en önemli dönemeç olarak görülen ‘canlı yayın tartışması’, 1980 yılındaki Jimmy Carter ile Ronald Reagan arasındaki 80.6 milyonluk rekoru kırdı.

İzlenme rakamları münazarayı canlı yayınlayan 13 ABD kanalı hesaba katılarak çıkarıldı. Bu, dünya genelinde düşünüldüğünde, izleyici sayısının çok daha yüksek olduğu anlamına geliyor. Dünya çapında milyonlarca kişinin tartışmayı internet yayınları üzerinden ya da barlarda takip ettiği tahmin ediliyor.

Veri sağlayıcı Nielsen şirketi, izleyicilerin 98 dakikalık münazara boyunca ekranlara kilitlendiğini açıkladı.
 
İşte milyonların izlediği düellonun galibi!

CNN’in ORC şirketine yaptırdığı ankete göre; münazaranın galibi açık ara farkla Clinton görünüyor. Ancak bu sonucun tersine çıkan yoklamalar da yayınlandı.  Gelecek günlerde daha kapsamlı anketlerin yapılması bekleniyor.

Öte yandan, Trump, Clinton’ın kızı Chelsea’nin izleyiciler arasında olması nedeniyle kendini tutarak ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın yaşadıklarıyla ilgili birçok şeyden bahsetmediğini söyledi. Programla ilgili bir soru üzerine bu açıklamayı yapan Trump, “9 Ekim’deki ikinci münazarada Clinton’a karşı daha sert olabileceğini” belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.