Clinton ile Sanders bugün tartışıyor

Clinton ile Sanders bugün tartışıyor

Bu akşam New Hampshire önseçimi öncesi Demokrat Parti’nin iki başkan aday adayı canlı tartışma programında birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışacak.

Iowa seçimlerinde birbirlerine son derece yakın oy alan ikilinin bu gece MSNBC televizyon kanalından canlı yayınlanacak tartışması Demokratları olduğu gibi Cumhuriyetçi siyasileri de yakından ilgilendiriyor.

New Hampshire eyaleti önseçimine 5 gün kala Sanders ile Clinton’ın birbirlerine karşı üsluplarının nasıl olacağı merak konusu. Iowa seçim gecesinde Clinton’ın kızgın yüz ifadesi ve Sanders’ın ‘Iowa’da politik devrim’ başladı sözlerinin ardından ikilinin ilk karşılaşması bu gece olacak.

Sanders, Clinton’ın super PAC aracılığı ile Wall Street’ten seçim kampanyasına büyük bağış alması yolunda eleştirilerine devam etmesi bekleniyor. Clinton’ın ayrıca ‘kim gerçek demokrat’ çıkışı yaparak rakibi Sanders’ın hiçbir zaman Demokrat Partili olmadığını ancak kendisinin uzun yıllardır bu partinin başarısı için çalıştığına vurgu yapacağı da tahmin ediliyor.

Demokratlar açısından tartışmanın asıl önemi Başkan Barack Obama’nın başlattığı mevcut sürecin Clinton ile devamına mı yoksa Sanders’ın politik devrimine mi karar verecek olmaları.  

MSNBC televizyonunda 21:00 başlayacak olan tartışma programının moderatörlüğünü de bu kanalının ünlü sunucuları olan Rachel Maddow ile Chuck Todd yapacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.