Clinton, Haziran ayında yaklaşık 70 milyon dolar bağış topladı

Clinton, Haziran ayında yaklaşık 70 milyon dolar bağış topladı

Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton, geçen ay seçim kampanyasına yaklaşık 70 milyon toplayarak kendi rekorunu kırdı.

Clinton’ın seçim kampanyasından yapılan açıklamaya göre, geçen ay başkan adayının toplam 68 milyon 500 bin dolardan fazla seçim bağışı toplamayı başardığı dile getirildi. Bu rakamın Clinton’ın başkan aday adaylığını açıkladığı tarihten bugüne kadar, bir ay içinde toplamayı başardığı en yüksek bağış olduğu ifade edildi.

Clinton’ın seçim kampanyasına ‘Hillary for America’’ ile Demokrat Ulusal Komitesi (DNC) tarafından bağışların toplandığı kaydedildi. 40 milyon 500 binin Hillary for America aracılığı ile, 28 milyon doların ise DNC tarafından temin edildiği kaydedildi.

Hillary Clinton, seçim kampanyasına start verdiği Mart 2015 tarihinden bugüne kadar 288 milyon dolar bağış topladı.

Clinton, Haziran ayına girdiğinde elinde net olarak 42 milyon dolar parası bulunuyordu. 1 Temmuz itibari ile ise Clinton’ın seçim kampanyası hesabında 48 milyon dolar olduğu ifade edildi. Clinton’ın bugüne kadar topladığı seçim bağışı, ortalama ay bazında 44 milyon dolara ulaştı.

Clinton’ın seçim kampanyası Müdürü Robby Mook, “Elde edilen bu bağış bugüne kadar bir ay içerisinde topladığımız en yüksek miktar oldu’’ dedi.

Clinton’a ülke genelinde bir milyon 600 bin insanın bireysel olarak bağışta bulunduğu da verilen bilgiler arasında. Ancak henüz toplanan 68 milyon 500 bin doların ne kadarının super PAC (tüzel kişi) ne kadarının bireysel bağışlardan elde edildiğine dair bir bilgi verilmedi.

Mayıs ayında Clinton’ın başkan adaylığı yarışında rakibi olan Vermont bağımsız Senatörü Bernie Sanders, 70 milyon dolar seçim kampanyasına toplamayı başarmış ancak önseçimlerde yenilmekten yine de kurtulamamıştı.

ABD başkanlık seçimleri 8 Kasım tarihinde yapılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.