Clinton FBI’a ifade verdi

Clinton FBI’a ifade verdi

Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı ve eski dışişleri bakanı Hillary Clinton bu sabah Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) bakanlığı döneminde özel emaillerini kullanmasıyla ilgili ifade everdi.

FBI, Clinton’ın bakanlığı döneminde kendisine verilen resmi adres yerine şahsına ait olan elektronik postasını kullanması ile ilgili sürdürdüğü soruşturma devam ediyor.

Yaklaşık üç yıl önce patlak veren olayda bugüne kadar Clinton’ın zorda bırakacak bir bulgu elde edilememişti. Bu olayın tekrar kamuoyunda ses getirmesine neden ise, Clinton’ın eşi ve eski ABD başkanı Bill Clinton’ın geçen Pazartesi Phoenix şehrinde Adalet Bakanı ile özel görüşmesi oldu. Bill Clinton’ın talebi üzerine gerçekleşen görüşmenin yarım saat sürdüğü belirtilmişti.

Hillary Clinton’ın seçim kampanyasından yapılan basın açıklamasında, başkan adayının FBI gönüllü olarak ifade verdiğini dile getirdi. Kampanyanın basına geçtiği açıklamda “Dışişleri (eski) Bakanı Clinton, bakanlığı döneminde elektronik postaları ile alakalı bu sabah gönüllü olarak ifade verdi” denildi.

Açıklamada ayrıca Clinton’ın Adalet Bakanlığı’na soruşturmasına yardımcı olmak istediği için gönüllü olarak ifade verdiği kaydedildi.

BILL CLINTON BUNU NEDEN YAPTI?

Bill Clinton’ın Adalet Bakanı ile özel görüşmesi birçok soruyu da beraberinde getirdi. Görüşme talebinin Bill Clinton’dan gelmesi özellikle Hillary hakkında devam eden soruşturma üzerinde soru işaretlerine yol açtı.

Kamuoyunda liberallerden muhafazakarlara kadar Clinton’ın çiftini eleştirmeyen kesim kalmadı. Clinton ailesinin yargı üzerinde tahakküm oluşturarak etkileyeme çalışmakla suçlamıştı.

Adalet Bakanı Loretta Lynch, Çarşamba günü Los Angeles’da düzenlediği basın toplantısında Bill Clinton ile görüşmesinde FBI soruşturmasının gündeme gelmediği söyledi. Ancak bu cevap kamuoyunu tatmin etmedi ve hafta içi en fazla tartışılan konu olmayı sürdürdü.

Clinton, FBI soruşturması ve eşinin Adalet Bakanı ile görüşmesi üzerine aldığı yoğun eleştirileri hafifletebilmek için FBI’nın sürdürdüğü soruşturmaya gönüllü olarak ifade verdi.

Bill Clinton’ın Adalet Bakanı Lynch ile yaptığı özel görüşme şahsına ve eşinin seçim kampanyasına büyük zarar verdiği hemen herkesin ortak görüşü. Huffington Post haber portalında çıkan haberde, “Bill Clinton eşinin başkan seçilmesini istemiyor olacak ki böyle bir şey yapabilmiş olsun” diye sert eleştirdi. Aynı haber portalı Bill Clinton’ın geçen yüzyılın en başarılı ABD başkanlarından biri olduğu ve bu kariyerini eşinin Beyaz Saray’a gelerek yok etmesine karşı yapmış olabileceği iddiasında bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.