Clinton email skandalı için Cumhuriyetçileri suçladı

Clinton email skandalı için Cumhuriyetçileri suçladı

Başkanlık yarışının güçlü isimlerinden Demokrat Parti’nin aday adayı Hillary Clinton’ın başını ağrıtan elektronik posta skandalıyla ilgili olarak kampanyası Cumhuriyetçi Parti’yi suçladı.

Clinton’un kampanya sözcüsü Brian Fallon CNN’in sorularını yanıtlarken Cumhuriyetçi Partili senatörler ve Senato İstihbarat Komitesi Genel Müfettişi’nin koordineli olarak bu olayı büyüttüğünü iddia etti.

Fallon ayrıca Cumhuriyetçilerin aynı konuyu sürekli gündeme taşıyarak Clinton’un başkanlık kampanyasına zarar vermeye çalıştıklarını söyledi.

İstihbarat Komitesi Genel Müfettişi Charles McCullough III’ün Cumhuriyetçi olmadığının belirtilmesi üzerine ise Fallon, “Geçenlerde bir raporda daha önce çok önem verilmeyen bulgularla ilgili yeni iddialar atılarak bir nevi meydan okundu. Sanırım müfettiş bundan hoşlanmadı ve yazın önemsiz dediği kimi ayrıntıların yeniden gündeme gelmesini sağladı” dedi.

Son olarak elektronik postalarda “Çok Gizli” ibaresinden daha önemli dosyaların maille gönderildiği açıklanmıştı.

Hillary Clinton, Dışişleri Bakanlığı döneminde kendisine hükümet tarafından verilen değil kendi özel maili kullanması nedeniyle hala eleştiriliyor ve yeni bulgular çıktıkça zor durumda kalıyor. Özel mailini kullandığı için Clinton’un çok gizli kimi verileri mail şirketlerinin serverlarına yüklediği biliniyor.

Son olarak Clinton’un bu durum nedeni ile Senato soruşturması geçirmesi istenmişti. Eski dışişleri bakanı hala Senato ve FBI soruşturma yaşama ihtimali içinde.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.