Clinton: Cumhuriyetçi diğer başkan adayları Trump’dan farklı düşünmüyor

Clinton: Cumhuriyetçi diğer başkan adayları Trump’dan farklı düşünmüyor

Müslümanların ABD’ye alınmaması yolunda yaptığı açıklama ile bir anda dünya gündemine gelen Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump’a bir tepki de Demokrat rakibi Hillary Clinton’dan geldi.

Demokrat Partinin 2016 başkanlık seçimlerinde en güçlü başkan aday adayı olan Clinton, Cumhuriyetçi Parti’nin tüm başkan aday adaylarının Trump’dan farklı düşünmediklerini söyledi.

Clinton, ‘‘Bazı Cumhuriyetçi adaylar son açıklamasıyla (Trump için) fazla ileri gitti diyor. Ama işin aslı, Cumhuriyetçi başkan aday adaylarının bir çoğu Müslümanlar konusunda böyle aşırı düşüncelere sahipler. Dilleri Trump’ın olduğundan daha örtülü ama fikirleri birbirlerinden pek farklı değil’’ dedi.

New Hampshire eyaletinin Salem yerleşkesinde önseçim çalışmaları yapan Clinton, burada Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarını topa tuttu.  Clinton, ‘‘Cihatçıların yapmalarını istedikleri şeyleri yapıyorlar. Bizler barbarlıkla, şiddetle, katliamla değil kocaman bir din ile savaşıyoruz’’ dedi.

Cumhuriyetçi Parti’nin bu tür başkan aday adayları yüzünden kendi prensiplerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Clinton, “Sadece bir tane zarar veren mesele ile mücadele etmiyoruz aynı zamanda partinin ayakları üzerinde bulunduğu prensipleri ve değerleri tehdit altında ve altı oyulmakta’’ dedi.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.