Clinton Cumhuriyetçi başkan adaylarının hedefinde

Clinton Cumhuriyetçi başkan adaylarının hedefinde

2016 Başkanlık seçimlerinin en güçlü adayı Demokrat Partili Hillary Clinton, başkanlığa aday olan birçok Cumhuriyetçi’nin hedefinde.

Adaylığını açıklamasının ardından Clinton’ın ziyaret ettiği ikinci eyalet New Hampshire oldu.

Amerika’nın Sesi internet sitesinde yayınlanan habere göre Concord kentinde bir yüksek okulda konuşan Clinton ekonomik konuları gündeme getirdi. Clinton, Amerika’da yapılan işlere saygınlık ve seçkinlik kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Clinton kendi partisi içinde güçlü bir aday. Clinton’ı bekleyen zorluğun kaynağı kendi partisinden Başkan Obama’nın 8 yıllık başkanlığından sonra seçmenlerin değişiklik beklemesi. Siyasi Uzman Charlie Cook, “halkın Washington’dan ve mevcut durumdan büyük şikayetleri olduğu bir dönemde Clinton’ın Washington dışından bir siysetçi olarak görünmesi doğru olur” dedi.

Clinton Cumhuriyetçiler’in saldırmayı sevdiği bir hedef haline geldi. Bunlar arasında Kentucky Senatörü ve başkan adayı Rand Paul da var.

Paul, Clinton’ın dış siyaset sicilini ve özellikle de 2012’de Clinton dışişleri bakanıyken Bingazi’de yapılan terör saldırısı sonrasındaki performansını eleştiriyor.

Rand Paul geçenlerde New Hampshire’da toplanan 19 olası Cumhuriyetçi üyeden biriydi. Grupta eski Florida valisi Jeb Bush da vardı. Bush, “bu seçimin bir taht değişikliğine benzeyeceğini hiç sanmıyorum” dedi.

Ulusal anketlerde Bush az farkla önde görünüyor. Bu da daha fazla sayıda Cumhuriyetçi’yi yarışa katılmaya teşvik etti. Bunlardan biri olan Ohio Valisi John Kasich, “Amerika’nın düşmanlarına gücünün geri döndüğünü ve bunu yapabileceğimizi göstermesi” gerekiyor dedi.

Siyaset uzmanı Scot Faulker, açık ara önde bir aday olmamasının uzun ve şiddetli ayrışmaları su üstüne çıkaran uzun bir adaylık dönemi anlamına gelebileceğini söylüyor.

Önümüzdeki günlerde daha fazla siyasetçinin başkan adaylığını açıklaması bekleniyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.