Clinton bu eyaletleri kazanırsa kesin başkan

Clinton bu eyaletleri kazanırsa kesin başkan

Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton, ‘swing state’ olarak tabir edilen 7 kararsız eyaletin tamamında ankete göre rakibi Trump’ın önünde.

Siyasi uzmanlar Clinton’ın kararsız eyaletlerin en az dördünde galip gelmesi durumunda dahi 8 Kasım’da ABD’nin yeni başkanı olarak seçilebileceğini öngörüyor. Kararsız 7 eyalette Clinton’ın galip gelmesi durumunda ise Trump’a fark atarak başkan seçileceği şeklinde yorumlanıyor.

Anketler ve siyasi uzmanlara göre kararsız eyaletlerde Clinton’ın Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’a karşı önde. Hem de bazılarında Clinton açık ara önde.

Son olarak Ballotpedia adlı kuruluşun kamuoyu yoklamasına göre Clinton 7 kararsız eyaletin tamamında Trump’ın önünde görünüyor. Clinton rakibine bazı eyalette 4 bazılarında ise 17 puan fark atmış durumda.

Ankete göre Clinton’ın Trump’a en az fark attığı eyalet Iowa. Burada Clinton, Trump’ın yüzde 4 önünde görünüyor. Clinton’ın rakibine en fazla fark attığı yer ise Michigan eyaleti, fark tam olarak yüzde 17. Michigan halkının yüzde 50’si Clinton’a oy vereceğini belirtirken yüzde 33’ü de Trump için sandığa gideceğini belirtti.

Dün açıklanan kamuoyu yoklamasına göre Clinton, kararsız eyaletler içinde en kritiği olan Florida ile Pennsylvania’da yüzde 14 önde görünüyor. Aynı ankette Clinton, North Carolina eyaletinde yüzde 10, Virginia ile Ohio’da ise yüzde 7 önde.  

Ballotpedia tarafından yapılan açıklamaya göre anket 10-22 Haziran tarihleri arasında Florida’da 596, Iowa, Ohio ile Virginia’da 612, Michigan’da 603, North Carolina ile Pennsylvania’da 601 denek ile telefon görüşmesi ile yapıldı. Anketin yanılma payının ise artı, eksi yüzde 4 olarak dile getirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.