Clinton başkan seçilirse Obama’nın işi hazır

Clinton başkan seçilirse Obama’nın işi hazır

Başkan Barack Obama’nın bu yılın sonunda görevinden ayrılacağı biliniyor, ancak sonrasında ne iş yapacağı belirsiz.

Belki yeni kitaplar yazar veya kamu yararı için çeşitli organizasyonlarda çalışabilir. Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Hillary Clinton’un seçim mitingine katılan bir kişi ise yepyeni bir fikir ile geldi, Yüksek Mahkeme yargıçlığı.

Iowa’da Salı akşamı Clinton’un mitingine katılan bir kişi başkan aday adayına, “Obama’yı Yüksek Mahkeme yargıcı yapar mısınız?” diye sordu.

Clinton bu fikri çok beğendiğini belirterek, “Bu çok iyi. Harika bir fikir, kimse daha önce bana bunu sunmamıştı. Bu fikre bayıldım” dedi.

“Belki başka şeylerde yapabilir” diyen Clinton, “Ancak size söyleyeyim bu harika bir fikir” diyerek öneriyi ne kadar beğendiğini yine belirtti.

Obama’nın geçmişi bu iş için esasında çok uygun. Harvard Üniversitesi’de hukuk okudu ayrıca okulun prestijli hukuk dergisinin başkanlığını yaptı. Mezuniyetten sonra önemli sivil haklar davalarında avukatlık yaptı. Chicago Üniversitesi’nde de anayasa hukuku üzerine ders verdi.

Tek sorun kısa srede Yüksek Mahkeme üyelerinden birinin emekli olmayacak olması. Ancak dört yıliçinde neler olur pek bilinmez.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.