CIA Direktörü ve İç Güvenlik Bakanı’nın emaillerinin hacklendiği iddia edildi

CIA Direktörü ve İç Güvenlik Bakanı’nın emaillerinin hacklendiği iddia edildi

ABD’de bir lise öğrencisi CIA Direktörü John Brennan ile İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson’ın kişisel emaillerini hacklediğini iddia etti.

New York Post’a konuşan genç, ismini vermekten kaçındı. Gazete, ABD medyasında geniş yankı uyandıran haberinde söz konusu iddiaların gerçek olabileceğine dair herhangi bir belge yayınlamadı.

“Sosyal mühendislik” tekniğini kullanarak Verizon çalışanlarından Brennan’ın kişisel bilgilerini aldığını daha sonra American Online (AOL) hesabını hacklediğini anlatan genç, 12 Ekim tarihinde Brennan’ın emaillerine ulaştığını iddia etti.

Genç, Hillary Clinton’ın email skandalının bir benzerine sebep olacak şu iddiaları dile getirdi:

“Brennan’ın resmi olmayan hesabında yer alan emailler arasında, üst düzey Amerikalı istihbarat yetkililerinin sosyal güvenlik numaraları ve kişisel bilgileri yer alıyordu. Ayrıca terör şüphelileri üzerinde ‘sert sorgulama tekniklerinin’ kullanılması hakkında resmi bir mektup vardı.”

Genç, benzer bir taktikle İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson’ın da kişisel email adresini hacklediğini söyledi.

New York Post, gencin kendisini Müslüman olmayan bir lise öğrencisi olarak tanımladığını, emailleri ise ABD dış politikasına karşıtlığını göstermek ve Filistin’e destek vermek amacıyla hacklediğini yazdı.

İddialar ile ilgili açıklama yapan FBI yetkilileri, söz konusu haberlerin farkında olduklarını ve konuyu araştırdıklarını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.