CIA Bin Ladin’in belgelerini yayınladı

CIA Bin Ladin’in belgelerini yayınladı

ABD Gizli Servisleri Denetleme Kurulu Pakistan’da öldürülün El Kaide eski lideri Usame Bin Ladin’e ait 100’den fazla belgeyi paylaştı.

Belgelerin ünlü gazeteci Seymour Hersh’in Bin Ladin’in öldürüldüğü operasyonla ilgili ABD’nin yalan söylediğini iddia etmesinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

CIA’in paylaştığı belgelerde El Kaide liderinin özel hayatının yanı sıra, aralarında ABD, Almanya ve Fransa’nın bulunduğu bazı ülkeler hakkında notlar yer alıyor. Ünlü siyaset bilimci Noam Chomsky’nin kitapları ve Obama’nın Afganistan-Irak savaşlarındaki stratejilerini ele alan kitaplar da El Kaide liderinin evinde bulunan kitaplar arasında bulunuyor.

Bin Ladin’in hakkında en çok belge tuttuğu ülke tahmin edilebileceği gibi Amerika. Belgelerde Ladin’in ABD’yi “inançsızların lideri” olarak nitelendirmesi dikkat çekiyor. Bin Ladin’in örgüt üyelerine “İslam devleti kurmaya değil, ABD hedeflerine büyük zayiat verdirecek saldırılara odaklanmaları” yönünde çağrı yaptığı görülüyor.

CIA’in yayınladığı raporlarda El Kaide başvuru formu da bulunuyor. Formda “İntihar saldırısı gerçekleştirmek ister misiniz?” ve “Şehit olmanız halinde kiminle irtibata geçelim?” şeklindeki sorular dikkat çekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.