Cheney’in ikinci kitabı Obama’yı hedef alıyor

Cheney’in ikinci kitabı Obama’yı hedef alıyor

ABD eski başkan yardımcıların Dick Cheney’in 1 Eylül’de piyasaya çıkacak olan kitabında Başkan Barack Obama’yı ve politikalarını hedef aldığı görüldü.

ABD’nin gelmiş geçmiş en kudretli başkan yardımcısı olarak tarihe geçen Dick Cheney’in yeni kitabının ismi de “Olağanüstü: Neden Dünyanın Çok Güçlü Bir Amerika’ya İhtiyacı Var.” (“Exceptional: Why the World Needs a Powerful America”)

Eski başkan George W. Bush’un yardımcısı olan Cheney, özellikle Irak’a 2003 yılında açılan savaşın baş mimarlarından birisi olarak biliniyor. Kızı Liz Cheney’ ile kitabı ortak kaleme alan Cheney’in önceki kitapları kalp rahatsızlığı ve kendi deneyimleri ile ilgiliydi; “My Time” ve “Heart.”

Kitabı yayınlayacak yayınevi yaptığı açıklamada, kitabın içeriği hakkında bazı bilgiler verdi. Cheney, kitabında Obama’nın Amerika’yı küresel liderlik geleneğini terk ettirmekle eleştiriyor. Eski başkan yardımcısı Obama’ya yönelttiği bir başka eleştiri de dünya da terörün giderek güçlenmesine karşın ABD’nin gücünün zayıfladığı yolunda.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.