Carson’un başı bu defa ayrı bir iddia ile ağrıyor

Carson’un başı bu defa ayrı bir iddia ile ağrıyor

Geçen hafta hayatını anlattığı kitabında “yalan” yazdığı yolunda iddialarla sarsılan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Ben Carson için bir iddia daha gündeme geldi.

Carson, sağlık sektöründe hileye başvuranların ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini açıklamıştı.  Ancak AP’nin geçtiği habere göre Carson, sağlık sigortasında sahtecilik yapan arkadaşı hakkında verilen cezanın hafifletilebilmesi için davaya bakan hakime mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Carson hakime gönderdiği mektubunda arkadaşı için,”Ortak değer ve prensiplerimizin olduğunu gördük ve bunlar yaklaşık 10 yıllık arkadaşlığımızı güçlendirdi” demişti.

Carson’un arkadaşı olan ve Pittsburgh da diş hekimliği yapan Alfonso A. Costa, çıktığı mahkemede sigorta şirketlerinden yapmadığı ameliyat ve operasyonlar için para alma suçlamasında mahkum olmuştu. 2008 yılında görülen dava sonunda Costa suçlu bulunmuş ve 10 yıl hapis cezası ile yüzyüze gelmişti.

Bu sırada devreye giren Carson, hakime gönderdiği mektup ile arkadaşı hakkında verilen kararın yumuşatılması için ricada bulunduğu görüldü. Ancak Carson, 2013 yılında ABD başkanlık seçimleri için kolları sıvadığı günlerde sağlık sektöründe hile yapanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söylemişti.

Carson, arkadaşına yardım için yazdığı mektupta, “en yakın olmasa da çok yakın arkadaşımdır” diye tarif etmişti Costa’yı. Yine mektubunda Carson, Costa ile yalnızca birebir değil aile olarak da görüştüklerini, birlikte tatile gittiklerini ve birlikte aynı projelerde çalıştıklarını da dile getirmişti.

Carson, arkadaşına duyduğu güveni de şu sözlerle hakime iletmişti; “32 yıllık eşimin ardından yeryüzünde Al Costa’dan daha fazla güvenebileceğim kimse yoktur.”

Costa, mahkeme tarafından doktorluk lisansı iptal edilmeden önce gayrimenkul işleri aracılığıyla milyonlarca dolarlık servet yapmıştı. Carson ile eşinin iki ayrı hesapla Costa’nın şirketine yatırım yaptıkları ve bunlardan yıllık gelirlerinin 2 milyon 200 bin dolar olduğu da başkan aday adaylığı için verdiği dosyada yer alan bilgiler arasında görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.